AutoRai

22-9-2004

Nieuwe Toyota Corolla nu in de showroom van Toyota dealers

Het totale assortiment Toyotas Corolla staat nu bij de Toyota dealer in de showroom. De 3- en 5-deurs Hatchback, de Sedan en de Wagon met een 1.4, 1.6 en 1.8 VVT-i benzinemotor of de 2,0 liter D-4D Common Rail dieselmotor (85 kW/116 pk).

Uiteraard is ook de volledige nieuwe 1.4 D-4D Common Rail dieselmotor (66 kW/90 pk) beschikbaar. Uiterlijke en technische wijzigingen maken de nieuwe Corolla up-to-date en nog aantrekkelijker. Standaard acht airbags tillen de veiligheidsvoorzieningen op een nog hoger plan. Toyota biedt - ter introductie - de Multi-Mode Transmissie (M-MT) nu zonder meerkosten aan in combinatie met de 1.4 D-4D Common Rail. Kortom, gratis M-MT. De Toyota Corolla start bij een consumentenprijs van vanaf 16.390 Euro.

De vernieuwde Toyota Corolla is sportiever en toont robuuster door de gewijzigde grille, de nieuwe bumpers en koplampen. Een hoger uitrustingsniveau tezamen met de nieuwe kleuren in het interieur en de nieuwe bekledingsmaterialen maken de auto heel aantrekkelijk. Dit vernieuwde model staat nu in diverse uitvoeringen in de showroom van de Toyota dealers.

Business Edition met DVD Navigatiesysteem
Voor iedereen die veel op de weg zit, is de Business Edition een interessante uitvoering. De Business Edition - verkrijgbaar op alle Corolla versies - bestaat uit een DVD Turn By Turn navigatiesysteem. Met dit systeem vindt de automobilist in heel West-Europa met behulp van één DVD de weg. Het systeem werd eerder al op de Toyota Corolla Verso en de Toyota Avensis geïntroduceerd.

T Sport
Het sportieve topmodel is van de Corolla reeks is de T Sport. De forsere voorbumper, de nieuwe grille en luchtinlaten die zijn uitgevoerd in honingraatmotief en het met 20 mm verlaagde onderstel zorgen voor een nog sportiever uiterlijk. De nieuwe, sportieve accenten in het interieur dragen bij aan het gevoel van sportieve exclusiviteit. De rijeigenschappen laten er geen twijfel over bestaan: het blijft niet bij uiterlijk vertoon. De gewijzigde afstemming van onderstel, transmissie en stuurinrichting maken de Corolla T Sport begerenswaardig. De uiterst sterke 141 kW/192 pk ongeblazen 1,8 liter VVTL-i motor bleef overigens ongewijzigd.


1.4 D-4D met Multi Mode Transmissie
Nieuw in het motorenpalet van de Corolla is de 1.4 D-4D, een moderne Common Rail dieselmotor met 66 kW/90 pk. Deze krachtbron met aluminium motorblok komt in de plaats van de 2.0 D-4D met 90 pk en is dankzij een gemiddeld verbruik van 4,7 liter op 100 km (EC-norm) goed nieuws voor veelrijders. Zeker nu de efficiency van deze dieselmotor kan worden gecombineerd met het comfort van de nieuwe Multi-Mode Transmissie (M-MT). Deze beschikt over een elektronisch gestuurde koppeling en combineert de voordelen van een automatische transmissie met die van een handgeschakelde versnellingsbak. Bovendien is door het lagere motorgewicht (72 kg minder) ten opzichte van zn voorganger de drivability verder verbeterd.

De tweede dieselmotor die Toyota op alle bodyvarianten van de Corolla levert, is de krachtige 2.0 D-4D met 85 kW/116 pk. Deze krachtbron wordt ook geleverd in de Toyota Avensis, die inmiddels in de zakelijke markt een groot succes is.