Ingezonden persbericht


Persbericht

22 september 2004

Sony Ericsson lanceert V800 - een megapixel cameratelefoon voor Vodafone's 3G diensten
- Videotelefonie, verbeterde beeldvorming en super entertainment verpakt in een gestroomlijnd, compact ontwerp - Sony Ericsson kondigt de lancering aan van de gestroomlijnde V800 3G telefoon, de eerste echte convergence handset ter wereld. De V800 biedt een uitgebreide selectie aan diensten via Vodafone's nieuwe, snelle mobiele netwerk. Het toestel wordt gekenmerkt door een ongeëvenaarde combinatie van functies in een stijlvolle, compacte telefoon. Alles aan de V800 maakt duidelijk dat 3G is gearriveerd. Van het moderne, eenvoudige ontwerp van de kleine, lichtgewicht telefoon tot en met het uitgebreide assortiment functies en de recht-voor-zijn-raap bediening: het is duidelijk dat de belofte van razendsnelle mobiele communicatie nu werkelijkheid gaat worden.

De imaging mogelijkheden en het gebruiksgemak van de V800 geven een totaal nieuwe betekenis aan het gebruik van mobiele telefoons. Videogesprekken zijn eenvoudig te houden dankzij QuickShare(TM) - een enkele druk op de speciale video-oproepknop is alles wat nodig is om een gesprek tot stand te brengen. De 1.3 Megapixel camera biedt beelden van een hoge kwaliteit dankzij de ingenieuze roterende Motion Eye-(TM) lens die gericht is op de gebruiker. Of die, met een simpele beweging van de duim, in een andere richting kan worden verdraaid. Daarmee is de lens perfect om bij een videogesprek te laten zien waar je bent. Bij slechte lichtomstandigheden zorgt een ingebouwd fotolicht voor de belichting van stilstaande of bewegende beelden.

Twee displays

Wanneer het toestel is opengeklapt ziet de gebruiker het hoge-resolutie 2.2 inch kleuren TFT 262k-display met een intuïtieve gebruikersinterface, de beelden op de telefoon of die van inkomende gesprekken. Dichtgeklapt fungeert een kleiner display aan de buitenkant van de telefoon als de zoeker. Op dit scherm worden bovendien de caller-ID en een foto van de beller getoond -uiteraard in kleur. De gebruiker kan zelfs verschillende wallpapers op de displays installeren; bijvoorbeeld een voetbalteam gezien vanaf de voorkant op het interne scherm en hetzelfde team gezien vanaf de achterkant op het scherm aan de buitenkant. Videobeelden, foto's en geluid kunnen als MMS-bestanden worden verzonden of ontvangen, terwijl de telefoon ook streamed video kan ontvangen.

Razendsnel

De V800 biedt geweldige entertainment-mogelijkheden en is uitgerust om optimaal gebruik te maken van de 'Vodafone live!'- diensten. Gebruikers kunnen genieten van streamed content uit het Vodafone live!-portal, inclusief video en muziek. De mogelijkheden tot snel browsen verschaft gebruikers razendsnelle toegang tot pagina's en stelt hen in staat om de content - beelden, muziek, mail, nieuws, ringtones of games - in een handomdraai te downloaden. De telefoon beschikt over een fantastische 3D Java gaming engine waarmee multiplayer gaming, online of via Bluetooth(TM), op een nog hoger interactiviteitsniveau wordt gebracht. Games - een selectie staat standaard op de telefoon en vele andere games kunnen worden gedownload via Vodafone live! - zijn leuker dan ooit op het V800 hoge resolutiesdisplay.

De V800 beschikt over een integrale muziekspeler en kan eerder op Memory Stick opgenomen tracks afspelen of tracks met hoge snelheid downloaden, zodat deze als ringtones zijn te gebruiken. Met de mediaplayer van de telefoon is het eenvoudig om tracks en bestanden te beheren, waardoor het maken van playlists een fluitje van een cent is.

De V800 ondersteunt multi-tasking. Dat stelt gebruikers in staat om optimaal van hun telefoon gebruik te maken door tegelijkertijd meerdere functies open te hebben staan. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld een reisbureau bellen om hun vakantieplannen te bespreken en gelijktijdig foto's van vakantieaanbiedingen te downloaden.

Wereldwijd

De V800 is de eerste telefoon die toegang heeft tot 3G diensten over de hele wereld - het toestel wordt verkocht in Europa (V800) en in Japan (Vodafone 802SE). Met zijn tri-band en GPRS-mogelijkheden werkt het toestel vrijwel overal. Met een gewicht van slechts 128g en minimale afmetingen van 102 x 49 x 24mm is de V800 een slimme combinatie van geweldige functies, uitgekiende ergonomie en een fraai, elegant ontwerp. De V800 is uitgerust met een 32MB Sony Memory Stick Duo, ondersteunt Memory Stick PRO Duo tot 1GB, en biedt een grote opslagmogelijkheid voor bewegende en stilstaande beelden, muziek en games. Gebruikers kunnen de telefoon via Bluetooth(TM), Infrarood en microUSB aansluiten op hun computer, waardoor ze met behulp van programma's als Adobe's PhotoShop Album toegang hebben tot nog meer opslagruimte.

Spontaniteit en fun

Jan Wareby, Corporate Executive Vice President en hoofd Sales & Marketing bij Sony Ericsson, vat de aantrekkingskracht van de V800 als volgt samen: "De snelheid van 3G netwerken opent enorm veel nieuwe mogelijkheden, niet alleen voor gebruikers, maar ook voor mobiele telefoon-operators en providers van content. Wij hebben het idee dat spontaniteit en fun voor veel gebruikers de sleutels tot acceptatie zijn. De Sony Ericsson V800 is ontwikkeld om volwassenen, wier levensstijl vraagt om stijlvolle en effectieve nieuwe technologie, te stimuleren, te verbazen en tevreden te stellen."

De V800 komt de tweede helft van Q4 2004 op de markt.

Sony Ericsson Mobile Communications ontwikkelt veelzijdige mobiele telefoons, accessoires, PC-kaarten en M2M oplossingen voor de wereldwijde communicatiemarkt. Het bedrijf is in 2001 opgezet als een joint venture door Ericsson en Sony. Het hoofdkwartier bevindt zich in London en er werken in totaal 5.000 mensen, onder andere op de verschillende R&D sites in Europa, Japan, China en Amerika.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de internetsite (www.SonyEricsson.com/nl) of u kunt contact opnemen met het Call Center (0900-8998318). Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 08.30 uur tot 18.00 uur en kost 10 cent per minuut.

Alle Sony Ericsson persberichten en hoge resolutiebeelden zijn te vinden op http://www.sonyericsson.com/nl/organisatie.

NOOT VOOR DE REDACTIE (