Ingezonden persbericht


Persbericht

Nutsbedrijven Maastricht: herinrichting interne automatisering cruciaal voor slagvaardigheid

VAI-migratie maakt snel inspelen op marktontwikkelingen mogelijk

Veenendaal, 22 september 2004 Met de onlangs afgeronde herinrichting van de interne automatisering is Nutsbedrijven Maastricht in staat snel in te spelen op ontwikkelingen in de markt. De organisatie migreerde in één weekend circa 350 werkplekken snel en probleemloos op basis van Microsoft Windows 2000/2003 voor de servers en XP Professional en Office 2003 op de werkstations. Zij koos daarbij voor de unieke aanpak van migratiespecialist VAI: een doortimmerde inrichting van servers en werkplekken op basis van vooringerichte componenten en kant-en-klare bouwstenen. Groot voordeel hiervan is onder andere dat het eindresultaat vooraf vaststaat. Naast inrichting van de servers en de standaard werkplek verzorgde VAI in het migratietraject ook de packaging (scripting) van alle toepassingen en de uitrol hiervan.

Bovendien sloot Nutsbedrijven Maastricht met VAI een contract af voor het snel en tegen lage kosten packagen van nieuwe applicaties in de speciale Package Fabriek van VAI in Veenendaal. De packaging-methode van VAI, gebaseerd op OTAP (Ontwikkelen, Testen, Acceptatie en Productie), maakt het in gebruik nemen van nieuwe toepassingen voorspelbaar en daarmee beheersbaar. Het nutsbedrijf is nu in staat nieuwe applicaties binnen korte tijd, met één druk op de knop, en zonder risico op applicatieconflicten in de organisatie uit te rollen. Dit is van cruciaal belang voor de slagvaardigheid van het bedrijf, dat met de liberalisering van de markt per 1 juli 2004 commercieel moet opereren. Met de migratie is Nutsbedrijven Maastricht bovendien verzekerd van een stabiele IT-infrastructuur, die weinig ondersteuning vergt en centraal te beheren is.

Nutsbedrijven Maastricht levert alle mogelijke nutsvoorzieningen aan particulieren en bedrijven. Naast gas en elektriciteit biedt het communicatiediensten als internet en huurlijnen. Het bedrijf profileert zich als een aanbieder met een scherpe prijs, gedegen service en oog voor nieuwe ontwikkelingen. We moeten steeds snel kunnen beschikken over softwareapplicaties die onze commerciële activiteiten ondersteunen , aldus Jos Kostjens, projectmanager IT van Nutsbedrijven Maastricht. In het verleden duurde het soms maanden voordat we een toepassing in gebruik konden nemen. Nu hebben we de garantie dat applicaties binnen twee weken gescript, getest en dus foutvrij op het netwerk staan. Dat is essentieel voor ons bedrijf.

Ook het migratieproject zelf, dat binnen zeer korte tijd werd afgerond, beschouwt Nutsbedrijven Maastricht als zeer succesvol. Kostjens: Door de gestructureerde en complete aanpak van VAI was de migratie bijna kinderspel in vergelijking met andere projecten die ik heb meegemaakt. Het heeft de business niet geraakt.

Over VAI

VAI, opgericht in 1997, is leverancier van oplossingen voor migratie naar Windows-platformen en inrichting van centraal IT-beheer. Centraal IT-beheer biedt belangrijke voordelen, zoals lagere exploitatiekosten (TCO), grotere betrouwbaarheid van de IT-voorzieningen en betere beschikbaarheid van applicaties. De oplossingen van VAI zorgen ervoor dat deze voordelen daadwerkelijk en blijvend bereikt worden.

VAI levert kant-en-klare inrichtingsbouwstenen voor een snel en voorspelbaar migratieproject, tools voor softwaremanagement en -deployment alsmede aansluitende processen voor inrichting en beheer. VAI beschikt over een eigen R&D-afdeling voor het ontwikkelen van geïntegreerde oplossingen op de beschreven werkgebieden. Sinds vier jaar heeft VAI een Package Fabriek waar applicatiepackages tegen vaste service levels en vaste kosten worden ontwikkeld. Goed ontwikkelde packages zorgen voor een foutloze distributie en zijn toepasbaar binnen een client-server en/of Server Based Computing omgeving.

VAI is Microsoft Gold Certified partner voor Advanced Infrastructure Solutions en Networking Infrastructure Solutions en heeft circa 100 medewerkers. De oplossingen van VAI worden gebruikt bij gerenommeerde organisaties zoals het Ministerie van Defensie, Stork, KAS BANK N.V., Mercuri Urval, Verenigde Bloemenveilingen Aalsmeer, provincies en gemeenten. In totaal zijn met de oplossingen van VAI meer dan 200.000 werkplekken ingericht. Meer informatie vindt u op www.vai.nl



Ingezonden persbericht