Ingezonden persbericht


Inter Access bereikt mijlpaal met On Demand-platform voor Oracle

Nu meer dan 6.000 Oracle-gebruikers op On Demand-platform

Hilversum, 22 september 2004 - ICT-dienstverlener Inter Access in Hilversum heeft een mijlpaal bereikt met zijn innovatieve On Demand-platform. Sinds de eerste gebruiker in november 2003 live ging, hebben diverse bedrijven, met in het totaal 6.000 Oracle-gebruikers, gekozen voor Inter Access On Demand. Zij maken gebruik van de Oracle e-Business Suite die wordt gehost op het IT-Utility platform op Linux in het eigen datacenter van Inter Access.

Eén van de klanten van het eerste uur op het On Demand-platform is advies- en ingenieursbureau Grontmij. Het ingenieursbureau zet de Oracle e-Business Suite in voor zijn Professional Service Automation-processen. De keuze voor een standaardapplicatie in combinatie met outsourcing van applicaties en het beheer leverde Grontmij in korte tijd een besparing in beheerkosten op van circa 40 procent. Het resulteerde daarnaast in de juiste ondersteuning van de bedrijfsprocessen.

"Met On Demand spelen we in op de uitdagingen van CIO's, CFO's en IT-managers die vandaag de dag traditionele ICT-doelen als kostenreductie, risicobeheersing, verbetering van de service en beveiliging in evenwicht moeten houden met de groeiende dynamiek van bedrijfsprocessen", zegt Han Dieperink, Directeur Business Development & Strategie bij Inter Access. "Deze groep ervaart in toenemende mate dat het vaak te lang duurt voordat bedrijfsapplicaties rendement opleveren. Oorzaken zijn hoge investeringen in infrastructuur en langdurige implementatietrajecten. Met onze On Demand-oplossingen kunnen organisaties hun TCO substantieel verlagen, hun flexibiliteit vergroten en snel op betrouwbare wijze grote IT-kosten- en prestatievoordelen behalen."

De On Demand-benadering van Inter Access voorziet in gebruik van bedrijfssoftware op basis van behoefte. Klanten maken gebruik van de infrastructuur in het Inter Access-datacenter, wat leidt tot besparingen op onder meer applicatiebeheer, het technisch beheer, upgrades, migraties en de reservecapaciteit. Deze benadering biedt een hoge mate van flexibiliteit en een sterke reductie van de Total Cost of Ownership (TCO) en een variabele, voorspelbare kostenstructuur.

###

Over Inter Access
Inter Access is strategisch partner en dienstverlener op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT). ICT is een onmisbaar instrument om waarde te creëren in een dynamische economie waarin snelheid, efficiency, klantgerichtheid en flexibiliteit de randvoorwaarden vormen. Om dit instrument goed in te zetten, beschikt Inter Access over kennis van zowel technologie als zakelijke processen. Dit vertaalt zich in een breed portfolio van oplossingen die onze relaties helpen succesvoller in hun business te zijn. Naast de levering van oplossingen is Inter Access ook een innoverende partij op het gebied van On Demand, het leveren van ICT-diensten op afstand. En dat voornamelijk in de branches handel en industrie en in de publieke sector. Naast deze branches heeft Inter Access kennis van en ervaring met de financiële markt. Inter Access vertaalt zijn geïntegreerde visie in branchespecifieke oplossingen, ontworpen met specifieke aandacht voor beheer: Think, Build, Implement & Operate. Een helder en praktijkgericht model voor strategisch en operationeel succes.