Politie Gelderland-Midden

Scherpenzeel - beschonken man aangehouden na aanrijding
Publicatiedatum: 22-09-2004

De politie heeft dinsdagavond op de Stationsweg in Scherpenzeel een 31-jarige man uit Leersum aangehouden op verdenking van zijn betrokkenheid bij een verkeersongeval. De man wordt er ook van verdacht onder invloed van alcohol te hebben gereden. Even na negen uur waarschuwden getuigen de politie nadat er op de Stationsweg een busje op een verkeersheuvel zou zijn gereden. Volgens getuigen zouden de inzittenden zijn weggelopen. Agenten die een onderzoek instelden werden later door de getuigen op de 31-jarige Leersumer gewezen die zich onder de omstanders ophield. De man ontkende echter iets met het ongeval te maken te hebben. Hij bleek wel onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Daarbij verzette de Leersumer zich, maar na een korte worsteling konden de agenten hem overmeesteren. De man weigerde in het politiebureau mee te werken aan een ademonderzoek. Hij is daarop ter ontnuchtering ingesloten. De toedracht van het ongeval wordt nog nader onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - verkeerscontroles

Publicatiedatum: 22-09-2004

De politie heeft dinsdag in Wageningen op verschillende plaatsen verkeerscontroles gehouden. Daarbij werden in totaal 90 verkeersovertredingen beboet. Op de Mansholtlaan, Vijzelstraat en Hoogstraat werden algemene verkeerscontroles gehouden. Dat resulteerde in 43 bekeuringen, het merendeel (29 stuks) was voor het rijden zonder autogordels. Daarnaast werd bekeurd voor het mobiel bellen tijdens het rijden en fietsen in het voetgangersdomein. Door het verkeershandhavingsteam werd tussen half vijf en negen uur 's avonds een snelheidscontrole gehouden op de Lawickse Allee. Van de ruim 3900 gecontroleerde passanten reden er 47 te hard.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Otterlo - snelheidscontrole Harderwijkerweg

Publicatiedatum: 22-09-2004

Bij een snelheidscontrole op de Harderwijkerweg in Otterlo zijn dinsdag door het verkeershandhavingsteam van de politie 41 hardrijders geflitst. Tussen half vier en kwart over negen 's avonds passeerden 1500 voertuigen de radarcontrole. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 115 km/u, terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden. Het verkeershandhavingsteam houdt regelmatig snelheidscontroles op wegen waar zich vaak ongelukken voordoen als gevolg van te hard rijden. Maar ook wegen waar stelselmatig te hard wordt gereden komen aan bod.

Zelf geflitst? Kijk op www.politiegelderlandmidden.nl op de pagina's van het verkeershandhavingsteam voor een overzicht van de controlewegen. Boetes voor te hard rijden zijn terug te vinden in de boetecomputer op www.openbaarministerie.nl

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---