GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie 22 september 2004 11:00
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Jongerenorganisaties GroenLinks, PvdA en SP roepen moederpartijen op tot samenwerken

(22 september 2004)

De drie politieke jongerenorganisaties, DWARS (GroenLinks), de Jonge Socialisten in de PvdA en ROOD (SP) presenteren op donderdag 23 september aanstaande het door hen opgestelde Peper-Manifest. Met het manifest geven zij het goede voorbeeld aan GroenLinks, PvdA en SP. De jongerenorganisaties pleiten voor een brede linkse samenwerking en overhandigen hun manifest aan Femke Halsema, Wouter Bos en Jan Marijnissen. Op dit moment hebben we in Nederland te maken met een kabinet dat onder de dekmantel van 'eigen verantwoordelijkheid' een keihard 'ieder voor zich beleid' voert. Het tweede kabinet Balkenende is bezig in rap tempo de verzorgingsstaat af te breken en het milieu te verkwanselen. De drie linkse Politieke Jongeren Organisaties roepen de drie linkse oppositiepartijen op samen een concreet alternatief te bieden voor dit regeringsbeleid.

Alleen door met elkaar samen te werken in een linkse coalitie kan een krachtig alternatief worden geboden voor het beleid van dit kabinet. Of het nu gaat om de sociale zekerheid, de gezondheidszorg of het onderwijs, links vormt het alternatief! Naast de oproep tot samenwerken doet het Peper-Manifest ook een toereiking aan de partijen, er worden concrete alternatieven voor het beleid van Balkenende besproken.

Op donderdag 23 september geven de drie jongerenorganisatie een persconferentie in Nieuwspoort. Er wordt een toelichting gegeven op het manifest. Hierna zullen Femke Halsema, Wouter Bos en Jan Marijnissen het Peper-Manifest officieel in ontvangst nemen en een reactie geven op dit initiatief. Ter afsluiting is er ruimte voor vragen van de aanwezige pers.



GroenLinks