VRIJE ACADEMIE DEN HAAG

Cultuurbeleid Den Haag: Wat goed is moet weg!

De gemeente Den Haag heeft door de jaren heen reeds tal van instellingen en evenementen de stad uitgejaagd. World Wide Video, Het Schönberg Ensemble, Het Crossing Border - later met hangende pootjes weer teruggehaald - en onlangs nog het North Sea Jazz Festival. Nu schijnt De Vrije Academie Werkplaats voor Beeldende Kunsten aan de beurt te zijn.

De Vrije Academie Werkplaats voor Beeldende Kunsten is een geëngageerd instituut en staat midden in de samenleving. Een vrijplaats met een minimum aan structuur, waar onderzoek voorop staat, ongebonden en open voor samenwerking. Een platform voor discussie en debat. Een ontmoetingsplek voor kunstenaars en publiek. Vele projecten hebben dit bewezen. De Vrije Academie werkt vanuit het standpunt van de maker, is volop in ontwikkeling en doet haar roemruchte verleden alle eer aan.

Wethouder Louise Engering wil nog nader overleggen met de Vrije Academie, maar wil vanaf 2005 in elk geval niet meer dan 212.000 euro per jaar ter beschikking stellen. Hiervan vloeit 153.000 euro aan woonlasten weer terug naar de gemeente. Van de resterende 59.000 euro kan de Vrije Academie niet bestaan.

Op 28 september om 14.30 uur wordt het nieuwe Studium Generale van de Vrije Academie geopend door Wim Deetman Burgemeester van Den Haag. Dit is het moment waarop massaal getoond zal worden hoe De Vrije Academie leeft en hoe dit instituut velen aan het hart gaat. Alle aanwezigen worden onderdeel van een kunstwerk dat, door de tijd twee minuten te bevriezen, geschiedenis zal maken.

De Vrije Academie roept mensen op om te komen op de 28e en om via haar site adhesie te betuigen: www.vrijeacademie.org.

De Vrije Academie, Werkplaats voor Beeldende Kunsten Paviljoensgracht 20-24
2512 BP DEN HAAG
tel: 070-3638968
fax: 070-3561165
e-mail: info@vrijeacademie.org
website: www.vrijeacademie.org
Contactpersoon: Ingrid Rollema, directeur (tel.nr. 070-3638968)

22 sep 04 10:07