Ingezonden persbericht


Persbericht

ST. ELISABETH ZIEKENHUIS KIEST VOOR ORACLE E-BUSINESS SUITE

Tilburgs ziekenhuis wordt negende EBS-gebruiker in de Nederlandse ziekenhuissector

Amsterdam, Oracle Openworld, 22 september 2004 - Het St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg (EZ) gaat gebruik maken van Oracle E-Business Suite (EBS) voor de ondersteuning van zijn bedrijfsondersteunende processen. Daarvoor schaft het EZ de EBS-modules voor financiën, projecten, inkoop, logistiek, human resources en salarisadministratie aan.

Het EZ wordt daarmee het negende ziekenhuis in Nederland dat overstapt op Oracle EBS en tevens het eerste algemene ziekenhuis dat Oracle Payroll voor salarisadministratie gaat gebruiken. Oracle-partner Arinso zal de implementatie van de modules voor human resource management en salarisadministratie begeleiden en tevens ondersteunende diensten leveren aan het EZ, waaronder de verwerking van salarisstroken en het onderhoud van CAO's.

"We zijn met name gecharmeerd van de verregaande integratiemogelijkheden van de E-Business Suite toepassingen", aldus Marjolijn Kalsbeek, projectmanager bij het EZ. "Bovendien laat Oracle zien dat het niet alleen veel kennis heeft van de ziekenhuisbranche, maar ook bereid is daar verder in te investeren. Voor ons is Oracle een uitstekende partner."

"Ziekenhuizen stellen zeer hoge eisen aan hun IT-infrastructuur, omdat uiteindelijk alles draait om de zorg voor patienten", aldus drs. Otto M. van der Tang, director market development healthcare bij Oracle Nederland. "De keuze van het EZ bevestigt opnieuw dat Oracle als geen andere partij begrijpt waar het in de zorgsector om gaat: het optimaal organiseren van de processen zodat de kwaliteit van zorg verbetert, maar ook besparingen gerealiseerd kunnen worden. Wij zijn verheugd met het vertrouwen dat het Elisabeth Ziekenhuis, als toonaangevende zorgaanbieder, ons schenkt."

St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg
Het St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg is een groot algemeen ziekenhuis met 2.780 werknemers en 673 bedden. Het heeft een verzorgingsgebied van 435.000 inwoners en een bovenregionale functie voor negen specialismen. De afdeling Radiochirurgie van het EZ is uniek in Nederland en trekt patiënten uit het hele land.

Ingezonden persbericht