Ingezonden persbericht


Persbericht

AMSTERDAM ZET GEïNTEGREERDE OPLOSSING VOOR BETAALD PARKEREN IN

Simac, Oracle en KPN leveren Dienst Stadstoezicht nieuw Parkeer Management Systeem

Amsterdam, Oracle Openworld, 22 september 2004 - De Dienst Stadstoezicht Amsterdam zet technologie van Simac, Oracle en KPN in voor het doeltreffend automatiseren van zijn parkeerbeleid. De gemeente gaat een compleet nieuw Parkeer Management Systeem, inclusief een op de toekomstgerichte uitrusting, voor de driehonderd parkeerhandhavers in gebruik nemen. De drie partijen in het consortium nemen de volledig hierop toegesneden ICT-infrastructuur voor hun rekening.

Het nieuwe Parkeer Management Systeem, gebaseerd op de Oracle E-Business Suite, omvat zowel de hele vergunningadministratie als de administratie van bijvoorbeeld het legen van betaalautomaten en het klemmen en ontklemmen van auto s. Bovendien zet de Dienst Stadstoezicht met het nieuwe systeem een grote stap richting het aanbieden van informatie over vergunningen via het internet en het on line verwerken van aanvragen daarvoor.

Tevens worden de driehonderd handhavers op straat beter uitgerust voor hun taak. Zij gaan werken met een compleet nieuwe uitrusting op basis van de Simac-software CheckMate. De controleurs staan met hun handcomputers continu in verbinding met het rekencentrum van Stadstoezicht via het GPRS-netwerk van KPN. Hiermee kunnen controles altijd op basis van de laatste gegevens plaatsvinden. Ook biedt CheckMate de mogelijkheid om kentekens automatisch te scannen en kunnen foto s worden gemaakt van bepaalde situaties. KPN verzorgt hiervoor de volledige integratie, implementatie en het onderhoud van de infrastructuur. Simac, Oracle Nederland en KPN zullen de uitrolvan het Parkeer Management Systeem en de nieuwe handhaafuitrusting medio 2005 afronden.

Simac
Simac Business Applications is gespecialiseerd in ontwikkeling en onderhoud van handhavingoplossingen voor Politie en Gemeenten. Met CheckMate worden controleurs optimaal voorzien van benodigde informatie. Bovendien is met CheckMate de inzet van zogenaamde brede handhavers mogelijk die controle uitoefenen op meerdere terreinen of aandachtsgebieden.

Simac Business Applications bv is een 100% dochter van Simac Techniek NV. Simac Techniek NV is actief in systeemintegratie en dienstverlening in ICT (informatie- en communicatietechnologie) en IE&A (Industriële Elektronica en Automatisering). Geografisch concentreert Simac zich op de Benelux met een voorzichtige uitbouw in Centraal Europa. Het aandeel Simac noteert aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam en is opgenomen in het NextEconomy segment.

Ingezonden persbericht