Ingezonden persbericht


Persbericht

Brand in Novotel Den Haag

Den Haag, 22 september 2004 - Vanmorgen vroeg is in Novotel Den Haag aan de Hofweg korte tijd een kleine brand geweest. De brand ontstond op de tweede etage in een schacht tussen twee kamers. In die schacht zit de meterkast die de elektra regelt voor de twee aangrenzende kamers. Beide kamers waren onbezet, omdat de etage wordt gerenoveerd. Mogelijke oorzaak van de brand was kortsluiting. De schade bleef beperkt tot de meterkast en lichte rookschade op de gangen van de tweede en derde verdieping.

Om 06.50 signaleerde de nachtreceptionist brandalarm via de rookmelder. Hij ging onmiddellijk op onderzoek uit. Twee minuten later constateerde een gast op de derde etage rookontwikkeling en sloeg alarm via een handmelder. De brandweer was om 06.54 uur ter plaatse en kon de brand blussen met een poederblusser.

Na aankomst van de brandweer zijn meteen alle hotelkamers ontruimd. De 72 gasten werden opgevangen in de lobby. Om 07.40 uur gaf de brandweer het hotel weer vrij en konden de gasten naar hun kamers terugkeren. De brandweer heeft geconstateerd dat alle noodprocedures goed hebben gewerkt. De tijdelijke ontruiming is in alle rust en orde verlopen.

Accor Hotels heeft onmiddellijk een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. Accor Hotels is het moederbedrijf van Novotel. De keten is in Nederland vertegenwoordigd met 1 Sofitel Demeure (Hotel The Grand Amsterdam), 2 Sofitel, 2 Dorint Sofitel, 7 Novotel, 2 Dorint Novotel, 25 Mercure, 11 Ibis, 1 Etap en 3 Formule I hotels. In Nederland behoren ook Carlson Wagonlit Travel en de Accor Corporate Service vouchers tot de groep Accor. Met 150.000 medewerkers in 140 landen is Accor Europees marktleider en één van 's werelds grootste ketens op het gebied van reizen, toerisme en zakelijke dienstverlening.