Lichaampje kind aangetroffen in kofferbak auto

Alphen aan den Rijn 22-09-2004 - In de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 september heeft de Politie Twente in een kofferbak van een auto het levenloze lichaam aangetroffen van een peutermeisje. De identiteit van het slachtoffertje is op dit moment nog niet bekend. De man en de vrouw die in de auto zaten zijn aangehouden en in verzekering gesteld. De vrouw komt uit Alphen aan den Rijn, de man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. De man en de vrouw zullen vrijdag 24 september worden voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Haag.

De politie zag afgelopen nacht rond 03.00 uur in Holten (Twente) een auto rijden op een plaats waar s nachts geen verkeer is toegestaan. Nadat de agenten de auto hadden laten stoppen en de inzittenden hadden gevraagd in de kofferbak te mogen kijken, troffen ze het lichaampje aan.

De politie gaat ervan uit dat het meisje door een misdrijf om het leven is gekomen. Op het lichaampje zal sectie worden verricht om de exacte doodsoorzaak vast te stellen.

De Politie Twente heeft de zaak overgedragen aan Politie Hollands Midden. Politie Hollands Midden is overigens in haar onderzoek bijgestaan door Politie Twente. De Politie Hollands Midden heeft een Team Grootschalige Opsporing geformeerd bestaande uit ongeveer twintig rechercheurs dat de zaak nu verder onderzoekt.