ROBECO NEDERLAND BV

Siermann en Van der Kroft benoemd tot CIO Robeco

Robeco splitst de functie van Chief Investment Officer (CIO) in Europa in tweeën. Edith Siermann wordt CIO vastrentend en Mark van der Kroft wordt CIO aandelen. Edith Siermann en Mark van der Kroft zijn nu reeds respectievelijk hoofd van de afdeling vastrentende beleggingen en van aandelenbeleggingen.

Meer focus en plattere organisatiestructuur
Eerder deze maand heeft Robeco de nieuwe topstructuur van de organisatie bekend gemaakt. De lijnen zijn korter gemaakt, de directie komt dichter bij de business te staan en de hoofden van de business units worden samen verantwoordelijk voor het resultaat van de hele groep. Door de afsplitsing van de functies van CIO aandelen en vastrentend van die van hoofd van de business unit RAM wordt verder inhoud gegeven aan de focus van het management.

Continuïteit, vernieuwing en performance
Edith Siermann en Mark van der Kroft dragen de
eindverantwoordelijkheid voor de performance van de mandaten en fondsen die door hun afdelingen worden beheerd. Dit laat onverlet dat de aan hen rapporterende fondsmanagers zelf verantwoordelijk zijn voor de performance van de door hen beheerde fondsen.

George Möller CEO: 'Over het rendement van onze vastrentende fondsen zijn wij zeer tevreden. Dat staat op dit moment zelfs aan de absolute top in Europa. Deze prestatie is een voorbeeld voor onze aandelenfondsen.' Om dit alles te repliceren heeft Robeco, onder leiding van Mark van der Kroft, begin dit jaar de succesvolle aanpak van de vastrentende afdeling, dat wil zeggen kleine teams met individueel eindverantwoordelijke beleggers, verder doorgevoerd voor het aandelenbeleggings-proces. 'Splitsing van de CIO-verantwoordelijkheden geeft focus en doet recht aan de verschillen in deskundigheid nodig om tot internationale topprestaties te komen', zegt George Möller.

Over Robeco
Robeco biedt producten en diensten aan op het gebied van discretionair vermogensbeheer en heeft een compleet aanbod van beleggingsfondsen voor een groot aantal institutionele en particuliere cliënten wereldwijd. Het productaanbod van Robeco omvat vastrentende en aandelenbeleggingen, evenals gemengde portefeuilles, geldmarktfondsen en alternatieve beleggingen.

De fondsen voor de particuliere markt worden zowel direct door Robeco als door andere financiële instellingen verspreid. Een aantal beleggingsfondsen, inclusief het vlaggenschip Robeco N.V., is genoteerd aan grote Europese aandelenbeurzen zoals die van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Londen.

Robeco bedient haar klanten niet alleen vanuit haar hoofdkantoor in Rotterdam, maar heeft in Europa ook kantoren in België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Zwitserland. In de Verenigde Staten heeft Robeco kantoren in New York, Chicago en San Francisco (Weiss, Peck & Greer), Boston (Boston Partners), White Plains (Sage Capital Management) en Toledo (Harbor Capital Advisors). Daarnaast is er een kantoor in Bahrein.

Robeco is het volledig zelfstandig opererende centrum voor vermogensbeheer binnen de Rabobank Groep. De combinatie van de hoogste kredietwaardigheidsbeoordeling volgens de belangrijkste internationale rating agencies en de hoogste 'Sustainability Cluster Score' binnen de bancaire sector geeft aan dat de Rabobank haar beleggers, leden, klanten en werknemers sinds lange tijd grote toegevoegde waarde levert.

Ronald Florisson, Corporate Communications Robeco Office +31 - 10 - 224 28 10
Mobile +31 - 653 - 831 586
E-mail: ronald.florisson@robeco.nl

22 sep 04 10:19