Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 22 september 2004

* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag omstreeks vier uur stelde personeel van de Zeehavenpolitie, op grond van de Opiumwet, een onderzoek in een leegstaand bedrijfspand aan de Welplaatkade in. In het pand werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met circa 1300 planten. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd.
In een woning aan de Van De Palmstraat werd dinsdagmiddag eveneens een hennepkwekerij ontmanteld. Hier werden 120 planten gevonden. Naar de eigenaren van beide hennepkwekerijen wordt een nader onderzoek ingesteld.

* MAN MET VUURWAPEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Rotterdam - Centrum hebben woensdagmorgen vroeg een 27-jarige Rotterdammer aangehouden, die in het bezit was van een vuurwapen. Om even na half vier woensdagmorgen zag men een aantal mensen in een portiek staan. Op grond van de Opiumwet werd er een onderzoek ingesteld, waarbij er is gefouilleerd. Bij de verdachte werd een zakje cocaïne gevonden en een vuurwapen.
De verdachte is aangehouden, overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Het vuurwapen, een zwart pistool met patroonhouder en zeven patronen, is in beslag genomen.

* ACHTTIEN VREEMDELINGEN AANGETROFFEN TIJDENS PANDENACTIE

ROTTERDAM - In de wijk Oud-Mathenesse heeft de politie van het district West dinsdagavond een zogenaamde pandenactie gehouden. Het pandenteam bestaande uit politiepersoneel van district West, Vreemdelingenpolitie, medewerkers Deelgemeente Delfshaven, personeel Bouw& Woning Toezicht en de Sociale Dienst bezochten in totaal tien panden. In drie daarvan werden 18 illegale vreemdelingen aangetroffen. Zij waren, op één na, allemaal afkomstig uit Bulgarije en zijn in bewaring gesteld. In verband met overbewoning worden door de Deelgemeente stappen ondernomen in de richting van de eigenaren. Meer acties van deze aard kunnen worden verwacht.

* MAN NA MOGELIJK VERKEERDE UITWERKING VAN NARCOSE VAN OPERATIETAFEL

WEGGELOPEN
SCHIEDAM - Dinsdagmiddag omstreeks half vijf werd de meldkamer van de politie Rotterdam-Rijnmond gebeld met de melding dat vanuit het Vlietlandziekenhuis een patiënt van een operatietafel was 'afgelopen'. De chirurg was nog bezig met de operatie toen de man uit zijn narcose bijkwam en wegliep. Ondanks pogingen van medewerkers van de beveiliging van het ziekenhuis en de chirurg om de 36-jarige Schiedammer tegen te houden, wist hij toch weg te komen. De vermoedelijk oorzaak van zijn gedrag moet gezocht worden in een mogelijk verkeerde uitwerking van de narcose. Politiemensen troffen de patiënt en de beveiligers op de Nieuwe Haven aan. Hij werd na enige tijd voor verdere behandeling meegenomen naar het ziekenhuis.