Senioren laten leeftijdsgenoten verder kennismaken met high-tech

Intel brengt senioren in contact met nieuwste technologieën tijdens 50+ beurs

Kontich, 22 september 2004 - Tijdens de 50+ beurs, van 22 tot en met 26 september in de Jaarbeurs te Utrecht, laat Intel senioren verder kennismaken met de wereld van de computer. Daarbij worden vooral de mogelijkheden van draadloos op het Internet surfen en het gebruik van de computer in de huiskamer belicht. De PC kan immers gebruikt worden als multimedia apparaat om bijvoorbeeld TV, audio en video aan te sturen. In dat geval spreekt men van het 'digitale huis' en tijdens de 50+ beurs kunnen senioren daar uitgebreid kennis mee maken. Bijzonder aan dit evenement is dat het senioren zijn die hun eigen leeftijdsgroep informeren over deze ontwikkelingen in de PC wereld. Op de stand van Intel (standnummer 2D 030) demonstreren ook enkele partners, zoals Dixons, Packard Bell en Canon hun producten.

Gedurende de vijf beursdagen zijn verschillende bijzonderheden te zien, waaronder twee digitale woonkamers waarin de computer een centrale rol speelt. Intel toont ook de entertainment PC, die de computer met TV, audio, DVD en andere multimedia combineert. Omdat hierbij gebruik wordt gemaakt van draadloze technologieën, behoren lelijke en onhandige verbindingskabels tot het verleden en heeft men tegelijk ook overal in huis toegang tot het Internet. Er staan tevens diverse laptops opgesteld met Intel® Centrino(tm) mobiele technologie waarop bezoekers kunnen internetten of e-mailen. Senioren kunnen tijdens de beurs digitale foto's en filmpjes maken, die direct bekijken en eventueel per e-mail doorsturen naar familie en kennissen. Bezoekers kunnen verder profiteren van verschillende interessante beursaanbiedingen van Dixons, onder andere korting op Centrino(tm) laptops van Packard Bell en camera's en printers van Canon.

Intel is 's werelds grootste chipfabrikant en een vooraanstaand producent van personal computer-, netwerk- en communicatieproducten. Meer informatie over Intel is te vinden op: http://www.intel.com/pressroom/. Voor meer informatie over de 50+ beurs: www.50plusbeurs.nl



Ingezonden persbericht