Politie Zuid-Holland-Zuid

22/09 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

22-09-2004 - Persberichten District II

WONINGINBRAKEN
HEI- EN BOEICOP Inbrekers hebben in de nacht van 20 op 21 september op drie adressen ingebroken. In een woning aan de Kerkstraat zijn in de vroege ochtend van 21 september geld en pinpassen buitgemaakt. Onbekenden forceerden de achterdeur. Ook de buren waren slachtoffer van inbraak. Ook daar werd de achterdeur opengebroken en werd geld ontvreemd. Op een adres aan de Akkerstraat werd een portemonnee en een telefoon weggenomen. De Technische Recherche doet in alle zaken onderzoek.

BEDRIJFSINBRAAK
PAPENDRECHT Een inbraak in een bedrijfspand aan de Veerweg heeft een kluis opgeleverd. Onbekende vernielden een ruit en doorzochten het pand. De inbraak vond plaats in de nacht van maandag 20 september op dinsdag 21 september 2004. De Technische Recherche doet onderzoek.

FIETSSTER GEWOND
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 12-jarige meisje uit Hardinxveld-Giessendam heeft op 21 september 2004 een gekneusde voet opgelopen. Ze botste op het fietspad langs de autosnelweg A15 tegen een bromfiets op, die bestuurd werd door een 16-jarige jongen uit Dalem. Het meisje reed naast twee anderen op het fietspad richting Gorinchem. En ambulance is voor haar behandeling ter plaatse gekomen. De tegemoetkomende bromfietser reed wellicht te hard. Hij liep blauwe plekken op zijn been op.

VERKEERSCONTROLE
GORINCHEM In een uurtje controleren zijn op de Eikes Hof twaalf bekeuringen uitgedeeld voor foutief verkeersgedrag. Weggebruikers verleenden geen voorrang of volgde de verkeerde rijrichting. De politieagenten hielden de controle op dinsdagmorgen, 21 september 2004.

AANGEHOUDEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 16-jarige jongen uit Hardinxveld-Giessendam is op 21 september 2004 op Parallelweg aangehouden. Hij wordt ervan verdacht samen met een groep jongeren betrokken te zijn bij het ongewenst binnengaan van een woning aan de Lange Griendsweer. Daar hebben ze met spullen gesmeten en hebben ze vernielingen aangebracht. Oorzaak was een langer lopend conflict tussen de zoon van de vrouw en de groep jongeren. Op 20 september werd in deze zaak al een 19-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden. Beiden zijn in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

RELATIONEEL GEWELD
GORINCHEM De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op dinsdagmiddag, 21 september 2004, op de IJsbaan een 30-jarige man uit Gorinchem aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 34-jarige vrouw te hebben mishandeld. Zij liep daarbij een gekneusde vinger op. Agenten troffen de man in de buurt aan en hielden hem ambtshalve aan. Hij is na verhoor in de loop van de avond heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

SLIEDRECHT- Een 43 jarige man uit Werkendam is door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 21 september 2004, omstreeks 15.00 uur, in de Thorbeckelaan. De verdachte is na verhoor in de loop van de avond heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op en zet een hulpverleningstraject in werking.

CONTROLE
SLIEDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole op de Sportlaan met de zogenaamde laser patrol hebben politieagenten 15 bekeuringen uitgeschreven. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag, 21 september 2004, van 12.30 tot 14.00 uur. In totaal werden ongeveer 125 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/uur. Overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring.

LANGERAK- Tijdens een snelheidscontrole op de Melkweg met de zogenaamde laser patrol hebben politieagenten 5 bekeuringen uitgeschreven. Ze hielden de controle op dinsdagavond, 21 september 2004, van 19.00 tot 20.15 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 107 km/uur. Overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring.

HAAIENTANDEN
SCHOONREWOERD - Dinsdagmiddag 21 september is een 13-jarige fietser uit Zijderveld gewond geraakt toen hij op de Dorpsstraat werd aangereden door een personenauto, bestuurd door een 18-jarige man uit Leerdam. De jongen was niet gestopt voor de haaientanden en de 18-jarige automobilist kon hem ondanks krachtig remmen niet meer ontwijken. De 13-jarige is met verwondingen aan zijn stuitje, been, arm en hoofd afgevoerd naar het ziekenhuis. Uit onderzoek bleek dat hij niets gebroken had, hij mocht nog dezelfde avond het ziekenhuis verlaten.

RIJDEN ONDER INVLOED
PAPENDRECHT- Op woensdagochtend, 22 september 2004, omstreeks 01.00 uur is op de Burgemeester Keijzerweg een 59 jarige man uit Papendrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij et boven de streep. Na verhoor is hij meteen dagvaarding en een rijverbod van 1 uur heengezonden.