Politie Zuid-Holland-Zuid

22/09 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

22-09-2004 - Persberichten District I

FIETSSTER GEWOND
DORDRECHT Een 15-jarig meisje uit Alblasserdam is op 21 september gewond geraakt toen ze bij een inhaalmanoeuvre tegen een 16-jarige bromfietser botste. Dit gebeurde het fietspad langs de provincialeweg N3 ter hoogte van Dordrecht. Het meisje haalde de bromfiets aan de linkerkant in, juist terwijl de jongen linksaf wilde slaan. Het meisje liep lichte verwondingen aan haar hand op.

BEDRIJFSINBRAAK
DORDRECHT Bij een inbraak in een bedrijfspand aan de Badweg hebben onbekenden vier beveiligingscameras buitgemaakt. De daders sloegen twee ruiten in. Onbekenden vernielden een ruit en doorzochten het pand. De inbraak vond plaats op maandagavond, 20 september 2004, tussen 17.00 en 23.00 uur. De politie doet onderzoek.

FIETSCONTROLE BIJ SCHOLEN
DORDRECHT Bij een grote fietscontrole heeft de politie acht jongeren aangehouden voor heling of diefstal van een fiets. Verder namen de politiemensen negen fietsen in beslag. De controle vond plaats op dinsdagmiddag 21 september 2004 op het moment dat jongeren de school verlieten. De agenten stonden bij het leerpark aan de Maria Montessorilaan. Agenten dirigeerden de scholieren naar de controleplek en keken de fietsen na. Na verhoor mogen alle verdachten naar huis.

HELING
DORDRECHT- Een 42 jarige vrouw uit Dordrecht heeft een transactie van 290 euro aangeboden gekregen wegens heling van een fiets. Omdat ze niet kon betalen maakt de politie proces-verbaal op. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 21 september 2004, omstreeks 16.00 uur, op de Brouwersdijk. Surveillerende politieagenten zagen de fiets, waarvan het slot was vervangen, in de tuin staan. Na controle bleek dat de fiets als gestolen stond gesignaleerd. De vrouw verklaarde dat zij de fiets voor 50 euro had gekocht van een onbekende.

ETEN KOKEN
DORDRECHT- Een 37 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens belediging. Dit gebeurde op dinsdagavond, 21 september 2004, omstreeks 20.45 uur, op de Burgemeester de Raadtsingel. De man zat met drie maten een potje te koken boven een vuurtje. Op last van een politieagent moesten ze het vuur uitmaken. Toen de politieagent wegliep vond de 37 jarige man vond het nodig om de politieagent te beledigen. Na verhoor is hij met een proces-verbaal heengezonden.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op dinsdagavond, 21 september 2004, omstreeks 20.50 uur, is op de Jagerweg een 47 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een bestelauto. Politieagenten zagen de man rijden met een defect achterlicht. Tijdens het uitstappen kwam de man bijna ten val. In het bureau blies hij maar liefst 1255 ug/l ( ongeveer 2,7 promille) Zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is hij met een rijverbod van 24 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

BELEDIGING
DORDRECHT- Na afloop van de voetbalwedstrijd FC Dordrecht tegen Quick Boys is op dinsdagavond, 21 september 2004, 0mstreeks 22.10 uur, is een 18 jarige jongen uit Dordrecht aangehouden wegens belediging van politieagenten. De jongen bevond zich in een groepje van ongeveer 10 personen op de Krommedijk. De groep was van plan een andere groep op te wachten na vermoedelijk een onenigheid. Politieagenten vorderden dat ze zich moesten verwijderen. De verdachte vond het nodig om de politieagenten de huid vol te schelden. Hij is ingesloten. Na verhoor is hij in de loop van woensdag 22 september met een dagvaarding heengezonden.

DRUGSRUNNERS
ZWIJNDRECHT- Op dinsdagavond, 21 september 2004, omstreeks 23.50 uur, zijn op de Rijksweg A 16 twee Franse drugsrunners aangehouden door politieagenten. Het tweetal, een 24 jarige vrouw en een 24 jarige man, hadden een aantal zakjes weed en een busje traangas bij zich. Ook troffen de agenten vermoedelijk enkele grammen harddrugs aan. De verdachten zijn ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT- Een 22 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. Dit gebeurde op woensdagochtend, 22 september 2004, omstreeks 00.15 uur, in de Frank van der Goesstraat. De verdachte had de deur van de woning van zijn 19 jarige ex-vriendin opengetrapt en haar daarna tegen het lichaam geschopt. De verdachte is ingesloten en de politie zet het onderzoek voort.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT- Een 37 jarige man uit Zwijndrecht is door politieagenten aangehouden nadat hij een fiets bij het Station aan het Stationplein stal. Dit gebeurde op woensdagochtend, 22 september 2004, omstreeks
02.05 uur op de Blekersdijk. De verdachte had kort daarvoor een ruit van de fietsenstalling ingegooid en een fiets gestolen. Een attente getuige belde de politie en reed achter de verdachte aan. Hij werd aangehouden en bekende direct de diefstal. Hij is ingesloten en de politie zet het onderzoek voort.