Ingezonden persbericht


Persbericht

"Vrouwen in beeld"

Meer vrouwen op commissariaten!

Vandaag wordt de website www.vrouweninbeeld.nl gelanceerd. Onder het motto "Vrouwen in beeld" heeft een groep vrouwelijke professionals een website opgesteld met als doel capabele vrouwen zichtbaar te maken. Het initiatief richt zich primair op vrouwen met commissariskwaliteiten, maar kan in de toekomst ook met vrouwen geschikt voor topfuncties worden uitgebreid. Analoog aan de lijst met vrouwelijke kandidaten die Neelie Kroes bij de laatste kabinetsformatie heeft opgesteld.

Aanleiding is de code Tabaksblat die met het advies is gekomen het aantal commissariaten per persoon te reduceren. De verwachting is dat er de komende 5 jaar circa 250 commissariaten vrijkomen. Het bekende (mannen)netwerk zal niet voldoende zijn om deze vacatures in te vullen. Dit biedt kansen voor vrouwen! De benoeming van Neelie Kroes tot Europees Commissaris respectievelijk het opzeggen van al haar commissariaten vergroot de mogelijkheden voor vrouwen om door te dringen in het mannenbolwerk van commissarissen.

De website is bedoeld als verzamelplaats en biedt toegang tot potentiële vrouwelijke commissarissen. Vrouwen die niet op een openbare site geplaatst kunnen of willen worden, kunnen op een vertrouwelijke lijst worden opgenomen. Ook kunnen professionele vrouwen het initiatief steunen. Inmiddels hebben circa 50 vrouwen hun steun betuigd en staan ook deze op de website. Het Comité van Aanbeveling bestaat uit Neelie Kroes, Sybilla Dekker, Marieke van Lier Lels, Antony Burgmans en Ad Scheepbouwer. Tevens kan de site gaan dienen als verzamelpunt voor de vele initiatieven die momenteel spelen. Zodat de vrouwelijke krachten gebundeld worden. Allemaal met het doel de vele capabele vrouwen, die er zeker in Nederland zijn, zichtbaar te maken. Vanaf vandaag zijn vrouwen wel degelijk in beeld.

info@vrouweninbeeld.nl
Initiatiefnemers
Tineke Bahlmann, Jorien Crol, Daniella Gidaly, Barbie Meesters, Mirella Visser

Ir Jorien Crol-de Groot
A b a c u s vastgoed bv
Burg. s'Jacoblaan 41
1401 BN Bussum
tel. 035 68 35 847
fax 035 69 30 616
mobiel 06 54 37 10 93


---- --