Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 september 2004

Aanhouding na vernieling en bedreiging

Politie houdt verdachte aan voor vernieling en bedreiging

Enschede

Dinsdagavond 21 september werd omstreeks 20.45 uur melding gedaan van vernieling en bedreiging aan het Stationsplein in Enschede. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar zij werden aangesproken door een groep jongeren. Even daarvoor had een man zich erg vervelend gedragen in de stationshal. Hij had tegen de toegangsdeur staan schoppen en slaan, waardoor deze vernield was. Ook had hij de groep jongeren verbaal bedreigd. De jongeren gaven aan aangifte van bedreiging te zullen doen. Door de NS zal aangifte van vernieling gedaan worden. De verdachte, een 37-jarige man uit Enschede, was nog aanwezig en werd door de agenten aangehouden. Hij is voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-117841)

Aanhoudingen in het kader van de Opiumwet

Na klachten uit de buurt stelde de politie een onderzoek in, hetgeen resulteerde in de aanhouding van vijf verdachten

Enschede

Na klachten uit de buurt startte de politie een onderzoek naar handel in harddrugs. Dit leidde tot aanhouding van vijf verdachten op dinsdagmiddag 21 september. Twee van de verdachten zijn bewoners van een woning aan de Willem de Clercqstraat in Enschede, te weten een 21-jarige vrouw en een 32-jarige man. Zij worden verdacht van handel in harddrugs vanuit hun woning. Verder werden dinsdagmiddag drie verdachten aangehouden, die even daarvoor bovengenoemde woning hadden bezocht. Zij zijn aangehouden wegens het voorhanden hebben van drugs. Het gaat hierbij om twee personen uit Haaksbergen, een 24-jarige vrouw en een 30-jarige man, en om een 30-jarige man uit Enschede. De twee verdachten uit Haaksbergen werden aangehouden nadat zij in een auto vertrokken waren. Bij controle werden in de auto twee bolletjes met bruin poeder, vermoedelijk harddrugs, aangetroffen. Bij aanhouding van de 30-jarige man uit Enschede werden 15 bolletjes met vermoedelijk harddrugs aangetroffen. De aangetroffen bolletjes werden in beslag genomen.

De twee verdachten uit Haaksbergen zijn na verhoor heengezonden. De drie andere verdachten, de 21- en 32-jarige bewoners van de woning en de 30-jarige man uit Enschede, zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Tegen de vijf verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. In de woning aan de Willem de Clercqstraat werd dinsdagavond huiszoeking gedaan. In de woning werden onder meer twee vuurwapens, munitie en ongeveer 100 gram op heroïne gelijkende stof aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. (04-117595)

Gewond na aanrijding

Meisje op fiets raakt gewond na aanrijding met personenauto

Almelo

Dinsdagmiddag 21 september reed een 35-jarige automobilist uit het Duitse Nordhorn omstreeks 16.55 uur op de Cesar Franckstraat in Almelo. Op het kruispunt met de Aalderinkssingel verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 13-jarige fietsster uit Wierden. Het meisje liep letsel aan haar been op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (04-117780)

Dronken automobilist aangehouden

Automobilist blaast 2,53 promille en moet zijn rijbewijs inleveren

Almelo

Surveillerende politieagenten zagen dinsdagavond 21 september omstreeks 21.50 uur een auto al slingerend en zonder verlichting op de Beeklustlaan in Almelo rijden. Zij gaven de bestuurder een stopteken, waarop hij in eerste instantie niet reageerde. Op de Pieter Poststraat zette de man zijn auto aan de kant en stapte al wankelend uit. De agenten hielden de verdachte, een 52-jarige man uit Almelo, aan en namen hem mee naar het politiebureau. Ademanalyse gaf een resultaat van 2,53 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs werd ingevorderd. (04-117871)

Rijden onder invloed

Een bestuurder onder invloed van alcohol

Markelo

Dinsdag 21 september omstreeks 21.30 uur vond er een materiele aanrijding plaats op de Herikerweg te Markelo. Eén van de bestuurders een 30 jarige man uit Rijssen was na de aanrijding een eind doorgereden. Bij controle bleek de man onder invloed. Zijn auto was zwaar beschadigd, maar hij kon zich niets van de aanrijding herinneren. Blaastest leverde een resultaat op van 1,6 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. De man kwam in aanrijding met een auto bestuurd door een 43 jarige man uit Diepenheim. De auto van de verdachte werd weggesleept.(04-117880)

Rijden onder invloed

Man viel op door geen verlichting te voeren

Hengelo

Een 30 jarige Enschedeer reed op woensdag 23 september omstreeks 03.00 uur zonder verlichting over de Twekkelerweg te Hengelo. Bij controle bleek hij onder invloed. Hij blies een promillage van 0,4 en bleef hierbij onder de norm. Hij had echter geen kentekenbewijs, de auto was niet verzekerd en zijn rijbewijs was in 1999 ongeldig verklaard. Redenen genoeg om de man te bekeuren. Zijn auto gaat naar de sloop. (04-117922)

Diefstal fiets

Meerdere fietsen gestolen

Delden

In de nacht van maandag op dinsdag 21 september werden op verschillende adressen in Delden meerdere fietsen gestolen. Op de Rietvinkstraat werden in totaal zes fietsen gestolen. Bij één woning werd een onafgesloten fiets voor de woning en de drie andere fietsen achter de woning weggehaald. Later op de avond werden twee van de fietsen teruggevonden langs het kanaal, nabij de camping. Bij een naastgelegen woning werden drie fietsen weggenomen uit een afgesloten schuur weggenomen. Uit een schuur van een woning aan de Fazantstraat werden twee fietsen gestolen. De daders moeten gebruik hebben gemaakt van een grote vervoermiddel om al deze fietsen te kunnen vervoeren. Getuigen die iets hebben gezien dat mogelijk verband houdt met deze diefstallen worden gevraagd contact op te nemen met de politie Twente 0900-8844. (04-117569)

Inbraak in woning

Buit o.a. een personenauto

Oldenzaal

In de nacht van maandag op dinsdag 21 september werd er ingebroken in een woning aan de Anton Geesinkstraat te Oldenzaal. Een raam werd opengebroken en uit de woning werden de autosleutels en een tas met o.a. kentekenbewijs weggenomen. Met de sleutels werd een personenauto merk Audi, voorzien van het kenteken 11-NG-DG meegenomen. Deze auto stond op de oprit. (04-117417)

Inbraak in auto

Meerdere auto's (8) opengebroken

Hengelo

In de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 september zijn meerder (8)auto's opengebroken in de omgeving van de Woolderes en de Deldenerstraat. In de meeste gevallen werd de auto opengebroken door het forceren van het portieslot. In die gevallen waar goederen werden gestolen bestond de buit uit radio cd-spelers, carkit, cd's. Aan de Woolderesweg werden twee auto's opengebroken. Bij één van de diefstallen werd niets buit gemaakt. Aan de Deldenerstraat werden ook twee auto's opengebroken, waarbij in één geval ook geen buit. Verder vonden er op dezelfde wijze nog auto-inbraken plaats aan de Begoniastraat, Resedastraat, Geraniumstraat en de Semmelweisstraat. Buiten de schade door de buitgemaakte goederen werd er ook veel schade veroorzaakt aan de auto's. Gezien de werkwijze zijn de diefstallen door dezelfde verdachte(n) gepleegd. Informatie over verdachte auto's en of verdachten kunnen doorgegeven worden aan de afdeling Hengelo Centrum/Zuid, 0900-8844. (04-117618)

Overval

Medewerkster wordt bedreigd met mes

Delden

Dinsdag 21 september omstreeks 16.40 uur stapt een man een winkel aan de Langestraat te Delden binnen en bedreigt een 56 jarige medewerkster met een mes. Hij wil geld van haar. De vrouw ziet kans de man de winkel uit te werken zonder geld af te geven. De man loopt naar een auto die naast de winkel staat en gaat er vandoor. In de auto zaten meerdere personen. Op basis van het door getuigen opgegeven signalement van de persoon en de auto zien agenten van de politie Twente kans de auto klem te rijden op de oprit Delden en de A35. In de auto zitten vier personen, drie mannen in leeftijd variërend van 32 (2x) en 30 jaar en een 32 jarige vrouw. Zij zijn afkomstig uit Balkbrug, en Raalte. Alle vier verdachten zijn aangehouden in verzekering gesteld voor nader onderzoek. Even voor de overval heeft een soortgelijk incident plaats gevonden bij een winkel aan de Boekeoseweg te Hengelo. Ook hier werd een medewerkster bedreigd met een mes om geld af te geven en ging de verdachte zonder geld weg. Onderzocht wordt of beide incidenten door deze verdachten zijn gepleegd. (04-117783)

Bromfietscontrole

33 Bromfietsen gecontroleerd

Oldenzaal

Dinsdag 21 september 2004 werd er tussen 07.30 en 08.30 gecontroleerd op bromfietsen. In totaal werden 33 bromfietsen gecontroleerd. 8 Bestuurders werden bekeurd voor het rijden op een opgevoerde bromfiets. Eén bestuurder had geen gele plaat op zijn bromfiets bevestigd. Eén van de motorrijders die bij de controle betrokken was heeft de bestuurder van een auto bekeurd in verband met het vervoeren van lading op een aanhanger, waarbij een deel van de lading op de weg viel. (04-117459)

Gordelcontrole

Meerdere controles uitgevoerd

O.a. in Goor, Losser en Glane

Tijdens de gehouden controles op dinsdag 21 september werden meerdere bestuurders bekeurd. In Goor werd gecontroleerd op de Kerkstraat van 09.30 tot 11.45 uur. Van de 73 bestuurders droegen er 15 geen gordel. In Losser werd gecontroleerd op de Gronausestraat en hier droegen 16 van de 63 bestuurders geen gordel en in Glane 12 van de 37. In totaal werden 43 bestuurders bekeurd. (04-117732)

Gebruik parallelweg

Ontwijken spits via parallelweg

Zenderen

Dinsdag 21 september is er tijdens de avondspits gecontroleerd op het oneigenlijk gebruik van de parallelweg van de Zenderensestraat te Zenderen. Hierbij werden 7 bekeuring uitgeschreven. Dit veroorzaakt met name voor de fietsers overlast en gevaarlijke situaties. Meerdere fietsers gaven aan dat het in de ochtendspits nog veel vaker voorkwam. Bestuurders kunnen de komende tijd vaker dergelijke controles verwachten en daarbij zal ook tijdens de ochtendspits gecontroleerd worden.

Controle 30km zone

Klachten terecht

Agelo

Naar aanleiding van klachten van omwonenden over het massaal negeren van de maximum snelheid van 30 km in de omgeving van Agelo heeft er dinsdag 21 september een controle plaats gevonden met gebruikmaking van de lasergun. In een halfuur werden zes bestuurders bekeurd. Zij werden na het constateren van de overtreding staande gehouden en direct bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 54 km.(04-117610)

Harrie Holslag en Ageeth Doldersum: 053-4555588
---- --