---

Nieuwsberichten
---

CargoHarc team Schiphol gaf stoot tot oprollen drugsbende

22-9-2004 11:47:00

Een in september 2003 door het CargoHarc team van Schiphol een samenwerkingsverband van de Koninklijke Marechaussee, Douane en FIOD-ECD begonnen onderzoek heeft geleid tot het oprollen van een grote drugsbende. Dinsdag (21 september) zijn vier arrestaties verricht op Aruba en Curaçao, terwijl eerder dit jaar al dertien personen werden aangehouden.

In maart jl. startte ook het Harc-team Rotterdam een onderzoek, naar havenmedewerkers die betrokken zouden zijn bij de invoer van verdovende middelen. Dit leverde al snel de onderschepping op van twee partijen cocaïne van respectievelijk 80 en 330 kilo. Toen bleek dat de naspeuringen van beide Harc-teams zich op dezelfde organisatie richtten, werd besloten deze onderzoeken aan elkaar te koppelen. Dat mondde uiteindelijk uit in het huidige succes. Bij elkaar is inmiddels ruim 2000 kilo cocaïne in beslag genomen, met een geschatte straatwaarde van 152 miljoen euro.

Niet uitgesloten is dat er naast de zeventien verdachten die zich nu in hechtenis bevinden nog meer aanhoudingen zullen volgen.

Nieuws Nieuwsberichten