Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 22 september 2004

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet) Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

Silkeborg 75, dakkapel voorzijde aanbrengen.
Bachstraat 82, dakkapel voorzijde aanbrengen. Aïda 63, dakkapel voorzijde aanbrengen.
Sibeliusweg 198 en 200, dakopbouw bouwen.

TER INZAGE

Onderstaande plannen liggen ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. Telemannstraat 5, woning uitbreiden.

2. Aïda 63, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Aan deze bouwaanvragen kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
In verband met de vrijstellingsprocedure liggen de aanvragen met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 23 september 2004, gedurende vier weken, op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNING verleend

Verzenddatum 15 september 2004:
Fazantstraat 20, dakkapel voorzijde aanbrengen.

KAPVERGUNNINGEN

Er zijn kapvergunningen aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Verzenddatum 14 en 16 september 2004:
Zaagmolen 13 1 esdoorn, 1 schijnacacia en 1 blauwe ceder. s-Gravenpark 2 1 berk en 3 Oostenrijkse dennen Openbaar gebied speelplaats Geuldal 1 malus

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen zes weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

INVALIDENPARKEERPLAATSEN

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig, en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor onderstaande motorvoertuigen.

Verzenddatum 17 september 2004 (datum besluit 16 september 2004): kentekennummer XB-ZG-51 voor de heer A.T. Molenaar (bestuurder) nabij het woonadres aan de Papaverstraat 6 in Capelle aan den IJssel;

Verzenddatum 17 september 2004 (datum besluit 16 september 2004): kentekennummer LX-RS-63 voor de heer H.C. Butter (bestuurder) nabij het woonadres aan de Doormanstraat 36 in Capelle aan den IJssel;

Verzenddatum 17 september 2004 (datum besluit 16 september 2004): kentekennummer YV-32-KX voor mevrouw P.A.J. Koster-Waasdorp (bestuurder) nabij het woonadres aan het Damsterdiep 44 in Capelle aan den IJssel.

Bovengenoemde besluiten, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekening(en), liggen vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank in Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

TIJDELIJKE REFERENDUMWET
Over de onderstaande besluiten kan, op verzoek, een referendum worden gehouden

Huisvestingsverordening Capelle aan den IJssel 2003 Het college maakt bekend dat de gemeenteraad op 20 september 2004 onder meer het hieronder genoemde besluit heeft genomen:


- Besluit om de Huisvestingsverordening Capelle aan den IJssel 2003 in te trekken met ingang van 1 januari 2005 (conform artikel 2 van de Huisvestingsrichtlijn Stadsregio Rotterdam 2005). In plaats daarvan treedt de Overeenkomst Woonruimteverdeling Stadsregio Rotterdam 2005 in werking. Hiermee komt alle lokale regelgeving met betrekking tot de verdeling van de vrijkomende huurwoningen van corporaties te vervallen.

Over dit besluit kan een referendum (volksraadpleging) op grond van de Tijdelijke referendumwet worden gehouden. Kiesgerechtigde inwoners kunnen hiertoe persoonlijk bij het hoofd of de senior medewerker van de afdeling Burgerzaken van de gemeente een verzoek indienen.

Subsidieverordening Welzijn 2004
Het college maakt bekend dat de gemeenteraad op 20 september 2004 de hieronder genoemde besluiten heeft genomen. Over deze besluiten kan een referendum (volksraadpleging) op grond van de Tijdelijke referendumwet worden gehouden. Kiesgerechtigde inwoners kunnen hiertoe persoonlijk bij het hoofd of de senior medewerker van de afdeling Burgerzaken van de gemeente een verzoek indienen.


1. De Subsidieverordening Welzijn 2004 vast te stellen; Toelichting: De Subsidieverordening Welzijn 2004 heeft betrekking op (structurele) subsidieverlening aan de instellingen die binnen de gemeente activiteiten ontplooien op het brede terrein van welzijn.

2. De Subsidieverordening Welzijn 2002, zoals vastgesteld door de raad bij besluit van 11 februari 2002, in te trekken op dezelfde dag dat de subsidieverordening Welzijn 2004 in werking treedt.

Wet werk en bijstand
Het college maakt bekend dat de gemeenteraad op 20 september 2004 de hieronder genoemde besluiten heeft genomen. Over deze besluiten kan een referendum (volksraadpleging) op grond van de Tijdelijke referendumwet worden gehouden. Kiesgerechtigde inwoners kunnen hiertoe persoonlijk bij het hoofd of de seniormedewerker van de afdeling Burgerzaken van de gemeente een verzoek indienen.


1. De Handhavingsverordening Wet werk en bijstand Toelichting: Op 1 januari 2004 is de Wet werk en bijstand (WWB) in werking getreden. In de WWB is bepaald dat de raad in het kader van financieel beheer regels moet stellen voor de bestrijding van het ten onrechte ontvangen van bijstand, alsmede van misbruik en oneigenlijk gebruik van de WWB.
Inwerkingtreding: de verordening treedt op 1 januari 2005 in werking.

2. De Afstemmingsverordening Wet werk en bijstand Toelichting: Op 1 januari 2004 is de Wet werk en bijstand (WWB) in werking getreden. In deze wet is bepaald dat de raad regels moet stellen over de op te leggen verlaging van de uitkering, als een bijstandsgerechtigde de verplichtingen die aan de uitkering zijn verbonden, niet nakomt. Met de invoering van deze verordening komt het systeem van boeten en maatregelen voor bijstandsgerechtigden te vervallen.
Inwerkingtreding: de verordening treedt op 1 januari 2005 in werking.

3. De Boeteverordening Wet Inburgering Nieuwkomers Toelichting: Met de inwerkingtreding van de Wet werk en bijstand is ook de Wet Inburgering Nieuwkomers (WIN) gewijzigd. De raad moet nadere regels stellen over de hoogte van de boete, als een nieuwkomer in strijd handelt met een in de WIN opgenomen verplichting.
Inwerkingtreding: de verordening treedt op 1 januari 2005 in werking.

4. De Verordening toeslagen en verlagingen Wet werk en bijstand 2005
Toelichting: Deze verordening regelt het lokale normen- en toeslagenbeleid met betrekking tot de hoogte van de bijstandsuitkering voor uitkeringsgerechtigden. Op 1 januari 2004 is de Algemene bijstandswet (Abw) vervangen door de Wet werk en bijstand (WWB). Hoewel de krachtens de Abw vastgestelde Bijstandsverordening ook geldt als verordening op grond van de WWB, is het wenselijk een nieuwe verordening vast te stellen. Inwerkingtreding: de verordening treedt op 1 januari 2005 in werking.

5. De Bijstandsverordening, zoals vastgesteld bij raadsbesluit van 18 september 1995 en daarna bij besluit van 14 december 1998 gewijzigd, in te trekken op dezelfde dag dat de Verordening toeslagen en verlagingen Wet werk en bijstand 2005 in werking treedt, namelijk 1 januari 2005.

6. De Verordening Cliëntenparticipatie Wet werk en bijstand Toelichting: Deze verordening regelt de wijze waarop belanghebbenden en hun vertegenwoordigers worden betrokken bij de uitvoering van de Wet werk en bijstand.
Inwerkingtreding: de verordening treedt op 1 januari 2005 in werking.

Tegen de besluiten over het wel of niet referendabel verklaren van raadsbesluiten kan binnen zes dagen na de datum van deze publicatie beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

De besluiten en verordeningen liggen met bijbehorende stukken ter inzage bij het Informatiecentrum. Daar is ook meer informatie te verkrijgen over de Tijdelijke referendumwet. Op verzoek kan tegen betaling een kopie van de besluiten verkregen worden.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen, de besluiten betreffende de
invalidenparkeerplaatsen, het besluit betreffende de Huisvestingsverordening Capelle aan den IJssel 2003 en de bijbehorende stukken, de Subsidieverordening Welzijn 2004 en de verordeningen betreffende de Wet werk en bijstand liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.