Gemeente Haarlem


22 september 2004
Gemeente Haarlem, Publieksdienst

249/2004
Gemeente Haarlem, het college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Gemeente en stichtingbestuur tevreden over samenwerking

Molen de Adriaan opgenomen in vaste aanbod trouwlocaties Haarlem


Na een succesvolle proef in de periode tussen mei en oktober 2004 heeft het college van B & W besloten om molen 'de Adriaan' aan het Spaarne in Haarlem toe te voegen aan het vaste aanbod van trouwlocaties in Haarlem. Tijdens de proefperiode zijn 13 huwelijken voltrokken in de molen. Er staan nog 7 huwelijken gepland. De reacties van de bruidsparen over de molen zijn positief.


De Adriaan is vooral populair onder bruidsparen door de 'balkonscene'. De molen is net als haar omgeving fotogeniek en ook de mogelijkheid om per boot over het Spaarne te arriveren spreekt veel trouwlustigen aan. Over de bereikbaarheid van de molen en parkeermogelijkheden voor gasten zijn geen klachten binnengekomen. De verstrekking van zes parkeerontheffingen voor de bruidsauto's (bij de Papentorenvest) wordt als zeer positief ervaren. De bereikbaarheid van de trouwruimte op de eerste etage is een klein minpuntje; dit maakt de Adriaan een lastig bereikbare (trouw)locatie voor minder valide bezoekers. De gemeente attendeert aanstaande bruidsparen voldoende hierop, waardoor zij niet voor verrassingen komen te staan.

De leges voor een huwelijk in de Adriaan worden vanaf 1 januari 2005 EUR 336,25. Tot deze datum blijft het legestarief EUR 300,00. Vanaf 2005 betaalt de gemeente voor de Adriaan evenveel huur als voor een huwelijk in de Evangelisch Lutherse Kerk.

De gemeente Haarlem en het stichtingsbestuur van de Adriaan gaan hun samenwerking snel regelen in een definitieve huurovereenkomst. Dit vanweg de grote vraag naar huwelijken in de Adriaan voor de periode na oktober 2004.


Ton Boon, communicatieadviseur
023-5114483
amboon@haarlem.nl

---- --