1e persbericht van woensdag 22 september 2004

Eindhoven 22-09-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten aangehouden

Op de Boschdijk zijn woensdag rond 00.20 uur een 21-jarige man en een 19-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. Dit gebeurde nadat de politie een melding kreeg van een vechtpartij op de Boschdijk. Ter plaatse troffen zij de man en de vrouw aan. Toen het tweetal door de politie werd aangesproken en werd gevraagd naar een ruzie, schold de vrouw de agenten uit en schopte ze tegen de schenen van een agent. Hierop werd de vrouw aangehouden. De man bemoeide zich met de aanhouding. Getuigen die aan kwamen lopen, gaven aan dat de man eerder die avond een buitenspiegel van een geparkeerde auto op de Boschdijk had vernield. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De vrouw is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt. De man zit nog in de cel voor verder onderzoek.

Eindhoven: Proces-verbaal na botsing tegen auto

Een 17-jarige Eindhovenaar is dinsdagavond tegen middernacht aangehouden nadat hij met zijn snorfiets tegen een auto terecht was gekomen. Bij de politie was rond 23.30 uur de melding binnengekomen dat enkele jongeren op de Stiffelio tegen een bushokje aan het schoppen waren. Toen agenten ter plaatse kwamen, renden diverse jongeren weg. De 17-jarige jongen ging er op de snorfiets vandoor, gleed onderuit, en belandde op de Falstaff tegen een geparkeerd staande auto. Hij raakte niet gewond, maar de auto raakte wel beschadigd. De jongen is aangehouden waarna proces-verbaal tegen hem is opgemaakt en hij weer is heengezonden.

Eindhoven: Fietsendief in de kraag gegrepen

In de Tongelresestraat is dinsdagavond omstreeks 18.45 uur een 34-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden voor fietsendiefstal. Kort daarvoor had hij het slot van een damesfiets doorgeknipt die geparkeerd stond in de Bosboomstraat. Vervolgens ging de man er met de tweewieler vandoor. De eigenaresse van de fiets die het allemaal zag gebeuren snelde daarop naar buiten. Ze alarmeerde de politie die op dat moment in de Bosboomstraat surveilleerde. Even later wist de politiesurveillance de fietsendief aan te houden. De man is overgebracht naar het politiebureau. Nadat tegen hem een proces-verbaal is opgemaakt, is hij heengezonden.

Beek en Donk: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Rijakkerweg is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Een ruit aan de voorkant van het pand werd ingeslagen om binnen te komen. Gestolen werden twee computers.

Maarheeze: Man met inbrekersgereedschap in auto aangehouden

Op de A2 ter hoogte van Maarheeze is woensdagochtend om 5.10 uur een 29-jarige automobilist uit Rotterdam aangehouden. In zijn auto trof de politie bij een routine-controle diverse inbrekerswerktuigen aan, waaronder schroevendraaiers, een hakbijl en een koevoet. Hij is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. De man krijgt in ieder geval een proces-verbaal omdat de APK-keuring van zijn auto verlopen is.

Hoogeloon: Geld weg bij inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Vessemseweg is een geldbedrag van ongeveer 60 euro gestolen. Dat gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag. De achterdeur is opengebroken waarna de benedenverdieping is doorzocht.