Fortis Bank

Fortis Corporate Insurance benoemt Technisch Directeur

Met ingang van 1 oktober 2004 zal William Briffaut toetreden tot het Management Team van Fortis Corporate Insurance als verantwoordelijke voor Techniek, Actuariaat en Herverzekering. In deze rol wordt hij cross border resultaatverantwoordelijk voor alle branches (Property, Liability, Marine en Fleet). Hij zal gaan rapporteren aan Patrick Coene, CEO van Fortis Corporate Insurance.

William Briffaut (40) is getrouwd, heeft de Franse nationaliteit en is vader van vijf kinderen. William studeerde wiskunde aan de Université de Paris-Sud (Orsay), statistiek en actuariële wetenschappen. Hij is zijn carrière in 1989 begonnen als actuaris bij SCOR UK. Na een aantal jaren Coopers & Lybrand in Londen en Parijs is hij in 1996 gaan werken voor AXA Group, waar hij verschillende technische verantwoordelijkheden heeft gehad in Frankrijk en Nederland.

Voor de rolverdeling binnen het Management Team van Fortis Corporate Insurance betekent dit dat Patrick Coene, naast zijn functie als Chief Executive Officer (CEO), verantwoordelijk blijft voor IT, Finance, Business Development en voor de operaties in België. Michiel Vervliet blijft verantwoordelijk voor de operaties in Nederland en op FCI niveau voor Human Resources (HR), Communicatie en Juridische Zaken. De huidige technische verantwoordelijkheden van Patrick Coene en Michiel Vervliet zullen geleidelijk worden overgedragen aan William Briffaut.

Fortis Corporate Insurance is met een premieomzet van ruim EUR 600 miljoen in de Benelux één van de belangrijkste spelers op het vlak van industriële risico's. Fortis Corporate Insurance heeft vestigingen in Amstelveen, Brussel, Rotterdam en Antwerpen.

Fortis Corporate Insurance maakt deel uit van Fortis, een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 24,4 miljard (31/08/2004) en ruim 53.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa.

Perscontacten:

Brussel:


+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:


+32 (0)2 510 52 28
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 20