Ingezonden persbericht


Persbericht

ORACLE EN DELL BIEDEN MICROSOFT WINDOWS-GEBRUIKERS MEERWAARDE

Oplossing maakt gebruik van toonaangevende database eenvoudiger, sneller en voordeliger

Amsterdam, Oracle Openworld, 22 september 2004 â"¤ Als onderdeel van hun langdurige strategische samenwerking kondigen Oracle en Dell vandaag de bundeling van Oracle® Database 10g Standard Edition One met Microsoft® Windows® Server 2003 op Dell PowerEdge-servers aan. Nu kunnen klanten, ongeacht hun grootte, ervaring of voorkeur voor een gestandaardiseerd besturingssysteem, op een eenvoudige, voordelige manier en in recordtijd bedrijfskritieke applicaties bouwen en inzetten op het Dell/Oracle/Microsoft-platform.

Dit aanbod, dat onderdeel uitmaakt van Dell en Oracle s exclusieve go to market -overeenkomst voor Standard Edition One, biedt kleine bedrijven en afdelingen die gebruik maken van Microsoft Windows een aantal belangrijke voordelen, waaronder:
* Eenvoudig inzetbaar Het configureren van de IT-omgeving van de klant is met de combinatie van Oracle Database 10g Standard Edition One geïnstalleerd op Dell-systemen niet nodig. Hierdoor zijn zelfs bedrijven met de meest beperkte IT-middelen binnen enkele minuten operationeel.
* Eenvoudig beheer Met het maatwerk dashboard kunnen klanten veel voorkomende administratieve Oracle-taken die vooraf zijn gedefinieerd en menu-gestuurd zijn, via het startmenu van de Windows Server uitvoeren. Oracle Database 10g Standard Edition One s geavanceerde mogelijkheden, zoals het zelf beheren, maken system tuning en diagnostics kinderspel.
* Eenvoudige aanschaf het volledige hardware en software platform met het licentiecontract voor Oracle Database 10g Standard Edition One-oplossingen kunnen nu bij één aanbieder worden aangeschaft. De licentie wordt geactiveerd door na het kopen het zegel te verbreken.

Dit aanbod biedt de prestatie, betrouwbaarheid en veiligheid van Oracle Database 10g op Dell PowerEdge 2800-servers en bekroonde PowerEdge 2850-servers in een voordelige bundel. Dit maakt het ideaal voor degenen die klein willen beginnen, maar wel klaar willen zijn voor toekomstige groei.

Door zijn ervaring in de servermarkt, kan Dell een volledige oplossing bieden die zowel betaalbaar, als gemakkelijk te installeren en beheren is. Uitgebreide testen van de Oracle/Windows-configuraties op Dell-servers door Dell en Oracle bieden klanten de zekerheid dat hun aankoop volledig ondersteund en goedgekeurd is door marktleiders. De ondersteuning op deze platforms wordt door Dell geregeld.

De bundel van Oracle Database 10g Standard Edition One en Microsoft Windows vooraf geïnstalleerd op Dell PowerEdge 2850 is vanaf heden bij Dell verkrijgbaar. Prijzen variëren per configuratie en omvatten tevens het PowerVault 220S externe opslagsysteem. Het platform zal in het vierde kwartaal van 2004 ook beschikbaar zijn op PowerEdge 2800. Deze oplossing onderstreept Dell en Oracle s streven om een reeks oplossingen op enterprise-niveau te leveren voor al hun klanten. Hiermee bouwen de twee bedrijven voort op de eerder aangekondigde Dell/Oracle-bundel met Red Hat Linux. Meer informatie over de samenwerking tussen Oracle en Dell vindt u op www.dell.com/oracle.

Oracle Database 10g Standard Edition One
Met Oracle Database 10g Standard Edition One (Oracle Standard Edition One) profiteren klanten van de bewezen betrouwbaarheid en het hoge prestatie- en beveiligingsniveau waar Oracle om bekend staat bij single server-systemen tot een maximum van twee processoren op Linux, UNIX en Windows. Oracle Standard Edition One werkt samen met alle producten uit de Oracle Database-reeks. Het is eenvoudig te installeren, ondersteunt alle typen data en wordt geleverd met geautomatiseerde beheers- en onwikkeltools voor webapplicaties.

Dell
Dell Inca. (NASDAQ: DELL) is een vooraanstaande leverancier van producten en diensten waarmee klanten wereldwijd hun IT- en internetinfrastructuren bouwen. De totale omzet van het bedrijf gedurende de laatste vier kwartalen was 45,4 miljard dollar. Door middel van zijn directe bedrijfsmodel, ontwerpt en produceert Dell (maatwerk) producten en diensten, al naar gelang de wensen van de klant. Daarnaast biedt het bedrijf een uitgebreide selectie aan software en randartikelen. Informatie over Dell en zijn producten is te vinden op: www.dell.com.

Oracle
Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware.