Gemeente Enschede

Gemeente draait naheffing rampslachtoffers terug


Enschede, 22-09-2004

Het college van B en W heeft unaniem besloten om per direct en met terugwerkende kracht de naheffing op rampuitkeringen voor functionele invaliditeit ongedaan te maken. Ze maakt daarmee gebruik van de mogelijkheid die de Wet Werk en Bijstand (in Enschede sinds 15 juli in werking) biedt om in individuele gevallen anders te beslissen.
---

De berichtgeving over de naheffing in de krant van afgelopen zaterdag leidde in het college tot verbijstering, maar ook tot het unanieme oordeel dat 'dit niet de bedoeling kan zijn'. De naheffing wordt dan ook per direct en met terugwerkende kracht ongedaan gemaakt en de stopgezette uitkeringen worden weer geactiveerd. Sinds juli dit jaar is in Enschede de nieuwe Wet Werk en Bijstand van kracht geworden, die het college meer vrijheid laat om op individueel niveau te beslissen.

In tegenstelling tot sommige berichtgeving blijkt overigens uit intern onderzoek dat het gaat om een handvol gevallen, waarbij grotere bedragen zijn uitgekeerd in het kader van 'functionele invaliditeit' aan mensen die tevens een bijstanduitkering ontvingen. Het gaat dus niet om alle uitkeringen die in de nasleep van de vuurwerkramp zijn uitgekeerd.

---

Gepubliceerd op 22-09-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar