Gemeente Den Haag

september 2004
College wijst actiegebied aan in Bouwlust (22 september)

Het College van B&W heeft ingestemd met de actiegebiedaanwijzing voor 48 eengezinswoningen in twee complexen aan de Otterrade, Hertenrade en Eekhoornrade. De complexen liggen in de buurt de Raden in de wijk Bouwlust en zijn eigendom van Vestia Den Haag Zuid-West. De actiegebiedaanwijzing gaat in op 1 oktober. Vanaf dat moment krijgen de huidige bewoners een voorrangsbehandeling bij het zoeken naar een wisselwoning of een nieuwe woning. In oktober 2005 start de renovatie. De huurders wachten al enige tijd op de vernieuwingsoperatie.

De woningen worden ingrijpend gerenoveerd. Zo worden ze onder meer voorzien van dubbel glas. Voorzieningen als CV en andere installaties (in o.a. keuken en badkamer) worden vernieuwd. Het woonoppervlak wordt vergroot door de inpandige berging bij de woonkamer en keuken te betrekken. Ter compensatie van de verloren bergruimte wordt in de tuin een nieuwe berging gerealiseerd. De woning moet leeg zijn om de verbouwing te kunnen realiseren. De betreffende huurders gaan tijdelijk naar een wisselwoning of verhuizen definitief naar een andere woning.

De renovatie van de complexen maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling de Raden, welke naar verwachting in oktober 2004 door het college wordt vastgesteld.