Ingezonden persbericht


Persbericht

22 september 2004

Ontrack verhoogt PC-prestaties met voordelig gegevensbeheer

~ Ontrack Disk Manager speelt in op toenemende vraag naar opslagcapaciteit met ondersteuning van schijven groter dan 137 GB ~

Trage PC-prestaties door volle harde schijven behoren met Ontrack Disk Manager 5 tot het verleden.

Ontrack Data Recovery", een specialist op het gebied van data recoveryproducten en -diensten, introduceert een nieuwe versie van zijn installatiesoftware voor harde schijven. Hiermee voorziet het bedrijf in de behoeften van een toenemend aantal PC-gebruikers wiens harde schijven vol raken door grote bestanden zoals video-, audio- en multimediagegevens. Gefrustreerde gebruikers zullen profiteren van betere PC-prestaties en extra capaciteit, zonder een nieuwe harde schijf te hoeven aanschaffen.

De nieuwste versie biedt ondersteuning aan schijven groter dan 137 GB en overwint daarmee de huidige ATA 137GB BIOS-beperking. Dit geeft PC- gebruikers meer vrijheid om schijven te installeren en hun systeem te configureren voor optimale prestaties.

Mensen downloaden steeds meer content van het internet - duizelingwekkende hoeveelheden soms. Bovendien groeit de vraag naar digitale muziek- en videobestanden razendsnel. Hierdoor raken harde schijven sneller vol dan ooit , aldus Jim Reinert, senior director software en services bij Ontrack Data Recovery. Disk Manager is een goedkope oplossing voor opslag, die PC-gebruikers helpt de levensduur van hun computer te verlengen door nieuwe schijfcapaciteit toe te voegen in plaats van te upgraden naar een compleet nieuw systeem .

De Disk Manager software vergemakkelijkte sinds 1985 al meer dan 150 miljoen harde schijfinstallaties - dat is bijna 10 procent van alle schijven die ooit gefabriceerd zijn , voegde hij daaraan toe.

Door de verbeterde grafische interface leidt Ontrack Disk Manager 5 PC-fanaten en computertechnici op een intelligente manier stap voor stap door het gehele schijfinstallatieproces. Behalve de ondersteuning voor schijven die groter zijn dan 137 GB, heeft deze nieuwste versie van Disk Manager een schijf-naar-schijf kopieermogelijkheid waarmee de gebruiker van map naar map of van partitie naar partitie kan kopiëren. Bovendien is het mogelijk het programma door middel van een bootable CD voor Windows en DOS te starten.

Ontrack Disk Manager 5 ondersteunt installaties van iedere harde schijffabrikant, waaronder Fujitsu, Hitachi, IBM, Maxtor, Quantum, Samsung, Seagate, Toshiba en Western Digital.

(351 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Prijzen en beschikbaarheid
Ontrack Disk Manager 5.0 is ontworpen om te functioneren op iedere SATA/ATA/IDE of SCSI harde schijf en ondersteunt Windows XP Home en Professional, 2000, Millennium, 98SE en DOS besturingssystemen. De volledige versie is verkrijgbaar voor 52,95 Euro en de upgrade voor 26,50 Euro. Ontrack Disk Manager kan worden gekocht via de website: www.ontrack.co.uk .

Over Ontrack Data Recovery"

Ontrack Data Recovery is een toonaangevende, wereldwijde aanbieder van data recovery-diensten en oplossingen. Het bedrijf kan verloren of gecorrumpeerde data van ieder besturingssysteem en van ieder type storage-apparaat terughalen met haar doe-het-zelf, remote en in-lab oplossingen.

Ontrack Data Recovery is een business unit van Kroll Ontrack Inc., die opereert als de Technology Services Group van Kroll Inc. (NASDAQ: KROL). Kroll is onderdeel van Marsh Inc., de in risico- en verzekeringsdiensten gespecialiseerde dochter van Marsh & McLennan Companies, Inc.

Voor meer informatie over Ontrack Data Recovery, kunt u een bezoek brengen aan de website: http://www.ontrack.co.uk.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Viviane Brokerhof bij LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: vivianeb@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com