Politie Friesland

Politieberichten van 22/09 van 07.00 uur t/m 13.00 uur

Fryslan 22-09-2004 - Voor meer informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie via 0900 - 8844.

Hurdegaryp/Harkema: vermiste jongen weer terecht na uitzending Plysjepost
De sinds enkele weken vermiste 14-jarige Marten van der Meer uit Hurdegaryp is weer terecht. De politie kreeg naar aanleiding van het dinsdagavond uitgezonden televisieprogramma Plysjepost 12 tips over de vermissing binnen. Een aantal tips wees direct op de verblijfplaats van de jongen, namelijk een woning in Harkema. De politie heeft de jongen woensdag rond het middaguur opgehaald, gehoord en weer naar huis gebracht.

Damwoude: twee gewonden door aanrijding
Op dinsdag heeft om omstreeks 08:00 uur een aanrijding plaatsgevonden op de Hoofdweg tussen een 12-jarige fietser uit Veenwouden en een bromfietser (personalia onbekend). De aanrijding vond plaats ter hoogte van persceel nummer 61. Beiden zijn per ambulance naar het ziekenhuis Sionsberg Talma te Dokkum vervoerd. De twee waren tegenliggers en kwamen door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. De exacte toedracht van de aanrijding is nog niet bekend. Beide slachtoffers moeten nog verhoord worden want direct na het ongeval had medische opvang van de slachtoffers prioriteit.

Burgum: inbraak bedrijf
Op de nacht van dinsdag op woensdag is aan de Kikkertshof ingebroken in een opslagcontainer van een bedrijf. Uit de container werden twee kruiwagens, twee autokrikken, een boormachine en een radio weggenomen. Een 35-jarige Dokkumer deed aangifte.

Scharsterbrug: aanrijding door afgebroken tak
Op dinsdag heeft om 06:45 uur een aanrijding plaatsgevonden op de Haulstersingel. Een 33-jarige automobilist uit Joure moest uitwijken voor een door de harde wind afgebroken tak die op de weg lag. Door deze uitwijkmanoeuvre reed de auto gedeeltelijk op de tegengestelde weghelft. Hierdoor schampte de auto een tegenligger. Deze personenauto werd door een 21-jarige bewoner van Heerenveen bestuurd. Er raakte niemand gewond, maar beide auto's liepen wel schade op aan de linkerzijde.

Harlingen: diefstal materiaal
Tussen donderdag 16 en woensdag 22 september is aan de Ludingaweg bouwmateriaal weggenomen. Het gaat om materiaal waarmee waterleidingen gemaakt worden. Het gaat om afsluiters, T-stukken en koppelstukken. Alle materialen zijn gemaakt van gietijzer en zijn rood van kleur. De totale schade bedraagt E 2.455,--. Een 45-jarige Leeuwarder deed aangifte.

Wolvega: aanrijding met materiële schade
Op woensdag om omstreeks 11.00 uur botste een 69-jarige vrouw uit Oldeberkoop tegen drie geparkeerde personenautos op het Acht Pilarenplein. De vrouw had haar auto niet goed in de Parkeerstand staan. Deze rolde hierdoor achteruit. De vrouw probeerde de auto alsnog tot stilstand te brengen, maar zette de auto in zijn achteruit. De auto kreeg hierdoor meer vaart en ramde twee personenautos. Deze waren van een 37-jarige inwoonster van De Blesse en een 56-jarige inwoonster van Oldebekoop. Hierop zette de vrouw de auto in de versnelling in botste tegen een daar voor geparkeerde auto van een 68-jarige inwoner van Wolvega. Er vielen geen gewonden.