FNV BONDGENOTEN

Gele kaart voor ABU en uitzendconcerns

In het kader van de actiecampagne 'Nederland verdient beter' delen FNV en CNV morgen een gele kaart uit aan uitzendorganisatie ABU en een aantal grote uitzendconcerns.
Om 8.15 uur zal Agnes Jongerius, vice-voorzitter van vakcentrale FNV, de gele kaart overhandigen aan Sieto de Leeuw, directeur van uitzendbureau Randstad en daarmee ook vertegenwoordiger van de ABU. Meneer Van Haaster, lid van de raad van bestuur van Randstad zit in het dagelijks bestuur van VNO-NCW.

FNV en CNV verwijten ABU en de uitzendconcerns dat ze, als lid van VNO-NCW, het kabinetsbeleid steunen. Met name de afschaffing van de WW voor flexwerkers en de ingrepen in de WAO zijn nadelig voor uitzendkrachten. Dat de ABU weigert om in de uitzend-CAO goede afspraken te maken over kinderopvang en verloffaciliteiten, stuit de bonden ook tegen de borst. Als compensatie voor het ontbreken van een prepensioenregeling hadden de bonden hierover eisen gesteld maar de ABU houdt zich doof hiervoor.

Voorafgaand aan de overhandiging worden er folders uitgedeeld. De actie vindt plaats bij het hoofdkantoor van Randstad aan de Diemermere 25 in Diemen.

Meer informatie:
Marcel Nuyten, bestuurder FNV Bondgenoten,

06-51255993
Nathalie Koopman, voorlichter FNV Bondgenoten

030-2738389 of 06-51406105

22 sep 04 14:38