Ministerie van Economische Zaken


http://www.minez.nl

MINEZ: Korthals zet zich in voor JSF- Programma

KORTHALS ZET ZICH IN VOOR JSF-PROGRAMMA

Mr A.H. Korthals zal op verzoek van staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken en haar collega Van der Knaap van Defensie optreden als Bijzonder Vertegenwoordiger voor Industriële Inschakeling in het JSF programma. De heer Korthals volgt hiermee de heer Van Hoof op, die eerder dit jaar deze functie neerlegde vanwege zijn benoeming tot Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De heer Korthals zal zich met onmiddellijke ingang inzetten voor de positionering van met name het Nederlandse midden- en kleinbedrijf bij toeleveranciers van Lockheed Martin om JSF gerelateerde opdrachten te verwerven. Hij zal hiertoe onder meer bedrijvenmissies naar de VS en het VK leiden, die nog dit jaar worden voorzien. De heer Korthals was voorheen Minister van Defensie in het eerste Kabinet Balkende, Minister van Justitie in het tweede kabinet Kok en lid van de Tweede Kamer van 1982 tot 1998.

Meer informatie
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij Postbus 51, telefoon 0800 - 6463951, e-mail: ezinfo@postbus51.nl. Voor journalisten: Dhr. J. van Diepen, persvoorlichter, telefoon (070) 379 60 73, e-mail: J.S.vanDiepen@minez.nl

22 sep 04 15:14