Politie Drenthe

Informatieve bijeenkomst aanpak Huiselijk Geweld.

Beilen 22-09-2004

Donderdagmiddag 23 september 2004 is er van 13.00 tot 17.00 uur, een informatieve bijeenkomst voor alle betrokkene bij de aanpak van en de hulpverlening rond Huiselijk Geweld in de Gemeenten Midden-Drenthe.

Deze bijeenkomst markeert tevens de officiële start van de nieuwe werkwijze van de aanpak van huiselijk geweld in Midden-Drenthe.

Op deze middag zal ingegaan worden op de hulpverlening, rol en handelwijze van diverse disciplines.
De problematiek van huiselijk geweld bleef lange tijd achter de voordeur en werd beschouwd als een privé probleem. Terwijl één op de negen vrouwen ooit in haar leven te maken heeft gehad met ernstige vormen van huiselijk geweld. Ook de hulpverlening bleef over het algemeen beperkt tot de vrouw.

De afgelopen jaren is een nieuwe werkwijze ingevoerd, waarin wordt samengewerkt door politie en hulpverleners. De nieuwe werkwijze is gebaseerd op de visie dat huiselijk geweld strafbaar is en dat ingrijpen van buitenaf nodig is. Dit proces wordt gecoördineerd door Thuisfront.
De samenwerkingsafspraken tussen politie OM en hulpverlening maken het mogelijk eerder en adequaat in te grijpen bij situaties van geweld tussen (ex)partners. Vervolgens wordt er een traject hulpverlening ingezet voor de man, de vrouw en eventuele kinderen.

Deze middag zal worden gehouden in het Raadhuis van Midden-Drenthe, Raadhuisplein 1 in Beilen.

De media wordt van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij deze informatiebijeenkomst.

Verder informatie bij Magda Rozenveld van Thuisfront, tel.: 0591-648261 of Roel Hallink, Politie Drenthe, tel.: 0591-662014.