Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem, politie waarschuwt voor oplichtster

Publicatiedatum: 22-09-2004

De politie waarschuwt voor een oplichtster die actief zou zijn in de wijk Over het lange water en Elsweide. Verschillende buurtbewoners hebben aangeven dat de laatste weken een meisje van ongeveer 18 jaar oud onder vermoedelijk valse voorwendselen collecteert. Volgens de buurtbewoners zegt de vrouw te collecteren voor nieuwe kleding voor een sportvereniging, maar als haar gevraagd wordt naar haar identiteitsgegevens dan gaat ze er van door. De politie adviseert om altijd naar een legitimatiebewijs te vragen en indien de vrouw aan de deur komt de politie te waarschuwen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, man aangehouden voor vernielen ruiten woning ex
Publicatiedatum: 22-09-2004

Een 37-jarige Arnhemmer is dinsdagavond aangehouden op verdenking van het vernielen van enkele ruiten van de woning van zijn ex-vriendin. De vrouw zou de man die voor haar deur hebben gestaan, niet binnen willen laten, waarop de verdachte de ruiten insloeg. De man is voor de woning aangehouden en even later in het politiebureau in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeerscontroles in district Arnhem Veluwezoom
Publicatiedatum: 22-09-2004

Het Verkeershandhavingsteam van de Politie Gelderland-Midden heeft vrijdagavond en de daarop volgende nacht diverse verkeerscontroles in het district Arnhem Veluwezoom uitgevoerd. Hieronder volgt een overzicht:


-Op de IJssellaan in Arnhem zijn dinsdagochtend tussen 07.30 uur en 09.30 uur 800 passanten gecontroleerd. Zestien hardrijders zijn bekeurd, waarbij 93 km/uur de hoogst gemeten snelheid was. Verder is één bestuurder bekeurd voor rijden door roodlicht, één bestuurder voor het onnodig voeren van mistverlichting en één voor het feit dat de reminrichting niet in orde was. Ook zijn 40 bromfietsers gecontroleerd. Twaalf bromfietsers werden bekeurd voor een te hoge snelheid, twee bromfietsers voor rijden zonder helm en twee bestuurders omdat ze nog geen zestien jaar oud waren, tenslotte nog een voor rijden zonder bromfietscertificaat.

-Ook aan de zuidkant van de John Frostbrug in Arnhem werd dinsdag gecontroleerd. Tussen 10.00 uur en 12.30 uur zijn van de 400 passanten er 28 bekeurd voor een te hoge snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 109 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. Het rijbewijs van deze snelheidsduivel is ingevorderd. Verder is een automobilist voor rijden zonder rijbewijs bekeurd en een bromfietser met te veel vermogen op de bon geslingerd.

-Op de Lange Water in Arnhem heeft de flitspaal tussen 13 september en 21 september 402 snelheidsovertredingen vastgelegd. In totaal werden er 45668 passanten gecontroleerd.

-In Velp op de Larensteinselaan werd dinsdagmiddag een controle gehouden. Tussen 13.30 uur en 14.30 uur zijn geen snelheidsovertredingen geconstateerd en niemand reed door roodlicht. Eén bestuurder is bekeurd voor rijden zonder gordel en een bromfietser omdat het voertuig opgevoerd was.

-In Arnhem op de Batavierenweg zijn tussen 13 september en 21 september 402 voorbijgangers bekeurd. In totaal werden er 49072 voertuigen gecontroleerd op snelheid.

-In de Steeg op de Hoofdstraat zijn tussen 14 september en 21 september 416 bonnen uitgedeeld aan bestuurders die er te hard reden. In totaal kwamen er 63240 voertuigen langs de controlepost.
-Op de Koningsweg in Arnhem zijn dinsdag 110 voorbijgangers bekeurd voor het overtreden van de maximum toegestane snelheid. In totaal werden er 3670 passanten gecontroleerd tussen 15.04 uur en 21.10uur.
-In Doorwerth op de Utrechtseweg zijn dinsdag 26 bestuurders op de bon geslingerd voor een te hoge snelheid. Tussen 15.59 uur en 21.09 uur werden op het stuk buiten de bebouwde kom in totaal 4399 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/uur.

Zelf geflitst? Kijk op www.politiegelderlandmidden.nl op de pagina's van het verkeershandhavingsteam voor een overzicht van de controlewegen. Boetes voor verkeersovertredingen zijn terug te vinden in de boetecomputer op www.openbaarministerie.nl.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Renkum - Dierenmishandeling: politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 22-09-2004

Op 20 september werd in Renkum aan de Renkumseheide / Klein Amerikaweg door de eigenaar een paard bloedend aangetroffen in een wei bij een boerderij. De veearts die erbij gehaald is, kon in eerste instantie niet zeggen waardoor de verwonding was ontstaan. Na onderzoek door de veearts blijkt het om een geval van dierenmishandeling te gaan. De verwondingen zijn vermoedelijk met messteken toegebracht. De politie in Doorwerth is op zoek naar getuigen, die op maandag 20 september of in het weekend daarvoor, in de omgeving iemand gezien hebben.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden