Den Haag, 22 september 2004

Vragen van de leden Van Dam, Boelhouwer en Douma (PvdA) aan de minister van Economische Zaken

over het uitkeren van bonussen aan EZ-ambtenaren

* Wat bedoelt u met de uitspraak dat er een paar Koninklijke Besluiten zoek zijn op het ministerie ?

* Klopt het dat ambtenaren van uw ministerie vergoedingen ontvangen of hebben ontvangen die afwijken van de reguliere salarissen, zonder dat daarvoor een Koninklijk Besluit is genomen, terwijl dat wel is vereist volgens het BBRA (Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren)?

* Zo ja, in hoeveel gevallen heeft u dit geconstateerd, hoe lang bestaat deze situatie al, wanneer heeft u dit geconstateerd en om welke bedragen gaat het?

* Waarom hebt u van deze misstand geen mededeling gedaan bij de beantwoording van eerdere vragen van ons over deze materie (d.d. 2 juli 2004, beantwoord op 14 juli 2004)?

* Bent u het met ons eens dat u in deze antwoorden de indruk hebt gewekt dat de ambtenaren van uw ministerie worden beloond conform het BBRA?

* Wanneer hebt u het onderzoek waarover u in de Volkskrant spreekt ( Ik laat het uitzoeken ), ingesteld, wie is belast met het doen van dit onderzoek, wanneer verwacht u de resultaten van dit onderzoek en bent u bereid de resultaten van dit onderzoek aan de Kamer te zenden?

* Kunt u deze vragen binnen een week beantwoorden, zodat de Kamer voldoende tijd heeft om deze kwestie te betrekken bij haar voorbereidingen van de begrotingsbehandeling van uw ministerie?

Zie de Volkskrant d.d. 22 september 2004