Haagse Hogeschool

20 september 2004

Haagse Hogeschool/TH Rijswijk start vestiging op campus TU Delft

De Haagse Hogeschool/TH Rijswijk koopt van de TU Delft het pand aan de Rotterdamseweg 137. De hogeschool zal hier haar nieuwe vestiging op de campus van de TU Delft realiseren. Om deze nieuwe ontwikkeling te onderstrepen vindt er op 22 september een feestelijke ondertekening plaats ter bevestiging van de aankoop. De burgemeester van Delft, mr.drs. G.A.A. Verkerk, de voorzitter van het College van Bestuur van de TU Delft, ir. G.J. van Luijk en de voorzitter van het College van Bestuur van de Haagse Hogeschool/TH Rijswijk, drs. W.J. Breebaart zullen spreken.

De TU Delft en de Haagse Hogeschool/TH Rijswijk zetten hiermee een volgende stap in de samenwerking, die reeds in oktober 2001 ontstond. De instellingen hebben met name samenwerkingsafspraken gemaakt over schakelmogelijkheden tussen hbo en wo, doorstroomroutes en de maatschappelijke opdracht van het technisch onderwijs; het realiseren van ambities in relatie tot innovatie en kenniseconomie. Tussen de beide onderwijsinstellingen bestaan al sinds jaar en dag contacten en projecten, een aantal studenten vinden inmiddels hun weg van de HHS/THR naar de TU Delft om daar hun afstudeeropdracht uit te voeren. De realisering van een vestiging van de HHS/THR op de campus van de TUD stroomlijnt en intensiveert deze contacten. Beide instellingen hebben kwartiermakers aangesteld. Zij initiëren nieuwe contacten en samenwerkingsvormen.

Een geheel nieuw resultaat van de samenwerking vormt de start van de Premasterclass. Vanuit de bacheloropleidingen Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek van de HHS/THR nemen een tiental studenten deel aan deze Premasterclass. Dit betekent dat zij sneller hun mastertitel kunnen halen, doordat het schakeljaar van de TU Delft is geïntegreerd in het vierde jaar van hun bacheloropleiding.

Door de aanwezigheid van hoogwaardig technisch wetenschappelijk- en hoger beroepsonderwijs en de concentratie van kenniscentra en technische bedrijven is Delft Kennisstad nu en in de toekomst de place to be.