Politie Zaanstreek-waterland


KROMMENIE, PAPEGAAISTRAAT

Man bekent diefstal kratten

De poltie heeft een 20-jarige Wormerveerder verhoord voor diefstal van lege kratten. Uit de opslagruimte van een groenteboer werden meerdere malen lege kratten met bierflesjes gestolen. De vermoedelijk aan drugs verslaafde jongeman gaf toe totaal dertig kratten bij de groenteman te hebben weggenomen. Het statiegeld werd volgens hem gebruikt om in zijn drugs- en gokverslaving te voorzien.

KROMMENIE, FORTUINLAAN
Inbrekers school totaal zes
De politie heeft nog drie verdachten van een schoolinbraak aangehouden. Eerder werden drie jongemannen uit Krommenie aangehouden. Na onderzoek zijn er twee Krommenieërs van 15 en 19 jaar en een Zaandammer van 18 jaar aangehouden. Bij de inbraak in de school voor middelbaar onderwijs hadden de jongemannen het vooral op computeronderdelen voorzien.

20:55 21-SEP-04
ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG
Veelpleegster aangehouden bij winkeldiefstal
Een 41-jarige Wormerveerse veelpleegster is aangehouden voor diefstal uit een bouwmarkt.
Zij bleek de kassa gepasseerd te zijn zonder te betalen voor goederen met een waarde van ruim 50 euro. De vrouw is ingesloten en in verzekering gesteld.

08:37 22-SEP-04
VOLENDAM, JULIANAWEG
Buschauffeur mishandeld
De politie heeft een 33-jarige Volendammer en een 39-jarige man uit Haarlem aangehouden als verdachten van mishandeling. Een 57-jarige buschauffeur weigerde de Volendammer mee te nemen omdat hij geen geld had voor een kaartje. Hierop heeft de chauffeur meerdere vuistslagen gekregen.
De Volendammer is in verzekering gesteld omdat hij als veelpleger te boek staat. Of de man uit Haarlem, die samen met hem optrok, ook geslagen heeft wordt door de politie onderzocht.

13:15 21-SEP-04
loc.: PURMEREND, BURG D KOOIMANWG, WAGENWEG

Ongeval veroorzaakt nog een ongeval

Op de Burg. D. Kooimanweg zijn twee auto's tegen elkaar gebotst doordat de bestuurder van het achterste voertuig werd afgeleid door een ander verkeersongeval. Even verderop was namelijk een 66-jarige Purmerender ten val gekomen toen hij om een auto heen fietste die een stukje op de fietsstrook stond. Hij werd met hoofdletsel overgebracht naar het Waterlandziekenhuis. Een 41-jarige plaatsgenoot was getuige van het ongeval en merkte daardoor te laat op dat de auto voor hem afremde om linksaf te slaan.

15:10 21-SEP-04
loc.: ZAANDAM, PROVINCIALEWEG/ OUD ZAENDEN

Bromfietser gewond

Na een botsing met een auto is een 41-jarige bromfietser uit Zaandijk met een hersenschudding en verwondingen aan het been overgebracht naar ziekenhuis de Heel. Het slachtoffer reed over Provincialeweg Zaandam-Castricum en botste tegen de auto die uit tegenovergestelde richting kwam en linksaf de Oud Zaenden opreed. De 28-jarige automobiliste uit Lelystad bleef ongedeerd.


---- --