Ingezonden persbericht


Personal Productivity Challenge meet de persoonlijke productiviteit

Interactieve test laat binnen 10 minuten zien op welke manier mensen hun productiviteit kunnen verhogen

Schiphol-Rijk, 22 september 2004 - Verbetering van de productiviteit en de efficiency is voor veel organisaties een van de belangrijkste doelstellingen. Mensen worden snel afgeleid door bijzaken of beschikken niet over de juiste hulpmiddelen, waardoor ze meer tijd kwijt zijn dan nodig is. Om dit probleem in kaart te brengen, heeft Microsoft een jaar geleden een onderzoek laten doen naar de productiviteit binnen organisaties. In dit onderzoek werden informatiewerkers, mensen die zich dagelijks bezighouden met het creëren, verzamelen en analyseren van informatie, gevraagd naar hun mening over de efficiency binnen hun organisatie. Een meerderheid gaf aan dat hier nog het nodige aan te verbeteren viel. Mede op basis van deze resultaten heeft Microsoft nu een persoonlijke productiviteitstest laten ontwikkelen, die binnen enkele minuten laat zien of en zo ja hoe er productiviteitswinst te behalen valt in de manier van werken of in de wijze waarop gebruik wordt gemaakt van informatiesystemen en software.

De Personal Productivity Challenge is ontwikkeld door dr. Larry Baker, expert op het gebied van efficiency en time-management. In de test, die te vinden is op www.microsoft.nl/scan, krijgen bezoekers een reeks vragen voorgelegd die te maken hebben met hun manier van werken, tijdmanagement, het gebruik van informatietechnologie en het samenwerken met anderen. Binnen 10 minuten leveren deze vragen een score op die aangeeft hoe efficiënt de deelnemer omgaat met zijn of haar tijd en of er verbeteringen mogelijk zijn. Daarbij krijgt de deelnemer meteen enkele praktische tips die direct verbeteringen kunnen opleveren. Bijvoorbeeld door teamleden beter te informeren en te betrekken bij de dagelijkse projecten, of door beter gebruik te maken van de mogelijkheden die geavanceerde e-mailprogramma's zoals Outlook 2003 bieden om spam tegen te gaan of e-mail effectief te beheren.

Intelligente tools helpen bij het verhogen van de efficiency Het verhogen van de efficiency en de productiviteit zijn twee van de belangrijkste doelstellingen van het Microsoft Office System. Dit uitgebreide samenstel van productiviteitsapplicaties en servertoepassingen kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verhogen van zowel de persoonlijke als de team-productiviteit. Intelligente functies helpen bij het scheiden van hoofd- en bijzaken, terwijl het uitwisselen van informatie met anderen sneller en gemakkelijker verloopt. De uitkomsten van de Personal Productivity Challenge bieden informatiewerkers praktische tips die laten zien hoe zij met behulp van deze oplossingen aanzienlijke tijds- en productiviteitswinsten te realiseren.

Informatiewerkeronderzoek
Begin oktober 2003 heeft marktonderzoeker TNS NIPO in opdracht van Microsoft Nederland onder 1085 werknemers van zowel grote als kleine Nederlandse ondernemingen onderzoek uitgevoerd naar het omgaan met informatie. Microsoft baseert zijn technologische ontwikkelingen mede op de behoeften van degenen die actief deelnemen aan een bedrijfsinformatieproces, de zogeheten informatiewerkers. De helft van de ondervraagden was van oordeel dat informatieverstrekking productiever kan en 17% van de ondervraagden vond zelfs dat de informatieverstrekking aanzienlijk productiever kan. Een ander opmerkelijk resultaat was dat een gemiddelde tijdwinst van 8,1 uur per week mogelijk werd geacht, indien de informatiesystemen productiever zouden werken.

De Personal Productivity Challenge is vanaf 22 september te vinden op www.microsoft.nl/scan/.