Partij van de Arbeid


Stafdienst Voorlichting telefoonnummer 070-3183040


Den Haag, 22 september 2004


Vragen van de leden Crone (PVDA) en Hofstra (VVD) aan de staatssecretaris van Economische Zaken en de minister van Verkeer en Waterstaat


over de markt voor assistentie bij pech onderweg


1 Hebt u kennisgenomen van de advertenties van Route Mobiel en de daarop volgende media-uitingen van betrokken partijen?


2 Kunt u aangeven hoe de huidige regelgeving is betreffende verlening van assistentie bij pech onderweg en welke rol daarin de ANWB en anderen spelen? Voor welke activiteiten zijn er contracten, concessies, vergunningen dan wel ontheffingen, zowel op snelwegen als op overige wegen? En welke voorwaarden gelden daarbij? Hoe is de samenhang met de regeling voor de bergingssector?


3 Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwkomers op deze markt? Gaat het bijvoorbeeld om periodiek betwistbare (deel-)markten? Welke spelregels gelden daarvoor?


4 Hoe oordeelt u over de reclame-uitingen en de reactie van de ANWB daarop? Vindt u dat er hier sprake is van oneerlijke handelspraktijken? Wie houdt hier toezicht op, nu de onafhankelijke toezichthouder voor consumentenbescherming nog in oprichting is?


5 Geeft de situatie u aanleiding tot nadere actie en, zo ja, van welke aard moet deze actie zijn?


De Telegraaf 17 september 2004