KONINKLIJKE GROLSCH N.V.

Prinsjesdag bij Grolsch met primeur

KONINKLIJKE GROLSCH N.V. PERSBERICHT

Enschede, 22 september 2004

PRINSJESDAG BIJ GROLSCH MET PRIMEUR

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Willem-Alexander heeft vandaag tijdens zijn bezoek aan Grolsch een uniek cadeau ontvangen: de Herfstbok primeur 2004. De Prins is daardoor als enige Nederlandse consument nu reeds in het bezit van dit zeer populaire seizoensbier, terwijl de Nederlandse bierbrouwerijen hun bokbieren nooit eerder dan de eerste maandag van oktober op de markt brengen.

Prins Willem-Alexander ontving bij Grolsch een twee liter Magnum beugelfles Herfstbok. Voorzitter Raad van Bestuur Koninklijke Grolsch N.V., Ab Pasman: 'Ik denk dat onze concurrenten wel begrijpen dat een Koninklijke brouwerij bij gelegenheid van Koninklijk bezoek een Koninklijk besluit moet kunnen nemen.'

Prins Willem-Alexander heeft een persoonlijke rondleiding gekregen door de nieuwe brouwerij van Grolsch. Ter illustratie van de maximale aandacht die Grolsch besteed aan de kwaliteit van haar bieren heeft de Prins in het brouwhuis een tweetal traditionele kwaliteitsproeven uitgevoerd. Ook is uitvoerig stilgestaan bij de unieke en kenmerkende beugelfles van Grolsch.

Grolsch heeft de Prins de meest moderne en geavanceerde brouwerij ter wereld getoond. De brouwerij is volledig toegerust om flexibel in te spelen op alle bewegingen die zich in de markt voordoen op het gebied van biersoorten en verpakkingen. Hiermee beschikt Grolsch over een ideale basis voor toekomstige innovaties. De ware vakman bedient zich hiermee van het beste gereedschap.

Met een investering van 277 miljoen Euro is de bouw van de nieuwe brouwerij het grootste investeringsproject in Oost Nederland dat ooit is uitgevoerd. Het Grolsch bier wordt in de nieuwe brouwerij op volledig identieke wijze en met volledig identieke ingrediënten gebrouwen als voorheen in de oude brouwerijen Groenlo en Enschede-Noord. Om die reden is de nieuwe brouwerij door middel van een zeven kilometer lange waterleiding aangesloten op de oorspronkelijke waterbronnen van Grolsch in Enschede-Noord.

- - - - - - - - - -