Persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 22-09-2004

MAN MOET NOG STRAF UITZITTEN

s-Hertogenbosch
Dinsdagavond trof de politie op de Markt in s-Hertogenbosch een 41-jarige man uit die plaats aan die bier stond te drinken op de openbare weg. De man kreeg een proces-verbaal. Bij nadere controle bleek dat de man nog drie dagen gevangenisstraf uit moest zitten. Hij is ingesloten.

BOSSCHENAAR AANGEHOUDEN VOOR INRIJDEN OP AGENT

s-Hertogenbosch
Woensdagmorgen is een 22-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch in zijn woning aan de Bokkelaren van zijn bed gelicht. De man wordt verdacht van poging tot doodslag op een agent. Tijdens de voetbalwedstrijd FC-Den Bosch Ajax van afgelopen zondag stond de 49-jarige agent verkeer te regelen bij het transferium "De Vliert". De verdachte wilde vanaf het transferium de Stadionlaan oprijden, die op dat moment in verband met de voetbalwedstrijd was afgesloten. De man werd middels een verkeersteken in een andere richting gewezen. De verdachte negeerde dat en reed vol gas op de agent af. De agent voelde zich ernstig bedreigd. Toen de agent aanstalten maakte om zijn pistool te trekken bracht de verdachte zijn auto vlak voor de agent tot stilstand. Hij schreeuwde wat draaide en reed met grote snelheid weg. Vanmorgen kon de Bosschenaar worden aangehouden. Hij is ingesloten.

SCHOLIEREN MASSAAL DOOR ROOD

s-Hertogenbosch
Woensdagmorgen controleerden agenten op de kruising Bruistensingel / Hervensebaan in s-Hertogenbosch op het rijden door rood licht door scholieren. Bij de controle bleek dat de scholieren het rode licht massaal negeerden. In twee uur tijd werden er 111 bekeuringen uitgeschreven.

RIJDEN ONDER INVLOED

Rosmalen
In de nacht van dinsdag op woensdag is een 41-jarige Bossche automobilist op de N59 in Rosmalen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

NIET VOLDOEN AAN BEVEL OF VORDERING

s-Hertogenbosch
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 19-jarige Bosschenaar aan de Zuid Willemsvaart in s-Hertogenbosch aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De agenten spraken een vriend van de jongen aan toen die de slagboom van het ziekenhuis op en neer bewoog. De verdachte bemoeide zich daar constant mee. Ondanks vordering van de agenten weigerde hij zich te verwijderen. De verdachte is voor verhoor ingesloten.

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING EN VERNIELING

Vught
Dinsdagmiddag is een 17-jarige jongen op de Boxtelseweg in Vught aangehouden voor mishandeling en vernieling. De jongen had een gesprek in de daar gelegen jeugdobservatiekliniek met zijn ouders en een therapeut. Op een gegeven moment werd de jongen boos. toen hij uit de kamer werd gezet begon hij te vechten met de therapeut, daarbij schopte hij ook zijn moeder. Later bleek dat de jongen op het parkeerterrein nog deuken in de auto van zijn ouders had geschopt. Hij is aangehouden en ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

Vught
In de nacht van dinsdag op woensdag is een 53-jarige automobilist uit Vught op de Pieter Breugellaan in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij kreeg een rijverbod van één uur en een proces-verbaal.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD

Vught
Dinsdagmiddag is op de zolderverdieping van een woning aan de Spoorlaan in Vught een hennepkwekerij met 185 planten aangetroffen. De politie heeft de kwekerij ontmanteld. De planten en apparatuur zijn inbeslaggenomen. Een 23-jarige bewoner is in verband hiermee aangehouden.

VERDACHTE BRANDSTICHTING AANGEHOUDEN

Lith-
In de nacht van dinsdag op woensdag is op het Marktplein een 19-jarige man in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van het plegen van brandstichting. De verdachte zou zojuist brand hebben gesticht in een afvalcontainer. Met behulp van getuigen kon hij door de politie worden aangehouden. De man is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau in s-Hertogenbosch.

HUISELIJK GEWELD

Macharen-
Dinsdagmiddag is in een woning in Macharen een 74-jarige man aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. De man zou zojuist bij zijn vrouw de keel hebben dichtgeknepen en in haar gezicht gekrast. De verdacht is overgebracht naar het politiebureau.

WINKELDIEFSTAL

Oss-
Dinsdagavond is op de Euterpelaan een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De man had voor ruim 7 euro aan etenswaren weggenomen zonder deze te betalen. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Er is proces-verbaal opgemaakt.

AANHOUDING NA VERNIELING

Oss-
In de nacht van dinsdag op woensdag is op Terwaenen een 21-jarige Ossenaar aangehouden voor het vernielen van een ruit van een woning. Getuigen zagen dat de man met een voorwerp een ruit ingooide. De inmiddels gewaarschuwde en gearriveerde politie heeft de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.

WEDEROM AANHOUDING NA OPENLIJKE GEWELDPLEGING

Haps/ Grave-
Dinsdag is in zijn woning in Grave een 20-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een openlijk geweldpleging op 4 september jl. in de Kerkstraat in Haps. Hierbij zou een groep van ongeveer zeven personen verschillende mensen hebben geslagen en geschopt en met een stok hebben bedreigd. Zij gingen er vervolgens in een auto vandoor. Diezelfde nacht werd op de Raamdijk in Grave reeds een 23-jarige verdachte in zijn woonplaats worden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze openlijke geweldpleging. De 20-jarige man is voor nader onderzoek inverzekering gesteld.

AANHOUDING NA BEDREIGING

Cuijk-
Dinsdagmiddag is in zijn woning in Cuijk een 50-jarige man aangehouden. De man wordt ervan verdacht zojuist aan de Havikstraat een 49-jarige plaatsgenoot te hebben bedreigd. De verdachte is voor nader onderzoek inverzekering gesteld.

BROMFIETSER AANGEHOUDEN

Boxmeer-
Dinsdagmiddag is tijdens een verkeerscontrole op de Beugenseweg een 19-jarige bromfietser uit Cuijk aangehouden. De verdachte negeerde een stopteken van de politie en probeerde ervandoor te gaan. Hierop is hij aangehouden. De man kreeg een bekeuring omdat zijn bromfiets niet verzekerd was en een te hoog vermogen had.

BRANDSTICHTING

Boxmeer-
Dinsdagavond rond 21.15u brak er brand uit in een winkel aan de Spoorstraat. De brandweer heeft de brand snel kunnen blussen. De politie heeft sporen van brandstichting aangetroffen en onderzoekt de zaak.