Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, woensdag 22 september

Alkmaar 22-09-2004 - 16.30 uur

Fietser gewond na aanrijding

Heerhugowaard, dinsdag 21 september 2004.

Dinsdagmiddag raakte een 38-jarige fietser uit Wognum gewond bij een aanrijding op de kruising van de Krusemanlaan met de Brouwersgracht. De man reed over het fietspad naast de Krusemanlaan en negeerde het rode verkeerslicht op voornoemde kruising. Hierdoor kwam hij in botsing met een taxi, bestuurd door een 49-jarige man uit Alkmaar. Bij deze aanrijding raakte de fietser gewond aan hoofd en heup. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar en is daar opgenomen.

Jongen aangehouden na belediging politieman

Alkmaar, dinsdag 21 september 2004.

Dinsdagmiddag werd een 18-jarige jongen uit Alkmaar aangehouden op de Kanaalkade. Kort daarvoor beledigde hij een politieman. Deze schreef een bekeuring uit voor het feit dat de jongen zijn auto geparkeerd had zonder te betalen. Hierop begon de verdachte de agent uit te schelden en uitte verschillende beledigingen. Vervolgens is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man is in de loop van de avond, na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Man overvallen

Alkmaar, dinsdag 21 september 2004.

Dinsdagavond omstreeks 21.30 uur is een 28-jarige Alkmaarder door een groep van ongeveer zes personen overvallen. Dit gebeurde op het Ritsevoort. Het slachtoffer werd door één van de personen uit de groep aangesproken. Hij moest zijn spullen afgeven. Toen hij dat niet wilde doen kwamen de andere leden van de groep op hem toelopen. Zij bedreigden het slachtoffer, waarbij een aantal van hen een vuurwapen of iets wat daarop leek in de hand namen. Onder deze dreiging heeft het slachtoffer verschillende spullen zoals portemonnee, telefoon, sleutels en rijbewijs afgegeven. Hierna verdween de groep. De verdachten zijn tussen de 15 en 18 jaar oud en ongeveer 1.70 m lang. Zij droegen allemaal truien met een capuchon. Getuigen die iets hebben gezien van de overval of iets kunnen vertellen over de identiteit van de verdachten worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844.

Computerapparatuur gestolen

Heerhugowaard, woensdag 22 september 2004.

In de nacht dinsdag op woensdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Middenweg. Men kwam in het pand door het vernielen van een raam. Vanuit het bedrijf werden een 5-tal monitoren weggenomen. Daarnaast bleken twee computers te zijn verdwenen.