Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, woensdag 22 september

Den Helder 22-09-2004 - 16.30 uur

Politie beter bereikbaar via 0900-8844

Den Helder, dinsdag 21 september 2004.

Met ingang van aanstaande donderdag 23 september is het politiebureau van Den Helder, net als alle andere bureaus in de regio, voor het publiek alleen nog bereikbaar via de Politieservicelijn: 0900-8844. Directe, vaak bezette nummers vervallen waardoor de bereikbaarheid wordt vergroot.

De politie wil goed bereikbaar zijn en heeft daar werk van gemaakt. Daarom is er landelijk voor gekozen om in elke regio een politieservicelijn op te richten. In Noord-Holland Noord is men in september 2000 van start gegaan. Na wat aanloopproblemen is de servicelijn dit jaar uitgeroepen tot één van de beste callcenters van Nederland. Per dag wordt de lijn in Noord-Holland Noord bijna 1000 maal gebeld. De vele medewerkers van de servicelijn kunnen bellers antwoord geven op de meest gestelde vragen. Voorts kunnen ze meldingen voor de bureaus invoeren, telefonische aangiftes van bepaalde zaken opnemen of doorverbinden naar bureaus en politiemensen in de gehele regio.
Directe lijnen vaak bezet

Bij de balie aan het bureau in Den Helder krijgt men ruim 100 telefoontjes per dag. De helft daarvan komt binnen via de directe nummers 072-5497300 of 072-5498300. Het komt vaak voor dat deze toestellen bezet zijn en dat ze niet worden beantwoord. Hierdoor was de politie Den Helder niet altijd goed bereikbaar. Deze nummers komen vanaf donderdag te vervallen en mensen die ze toch bellen krijgen een bandje te horen waarop wordt verwezen naar de politieservicelijn: 0900-8844 (lokaal tarief).

Gewonden bij aanrijding

Dirkshorn, woensdag 22 september 2004.

Woensdagmorgen ontstond een aanrijding tussen twee personenautos op de Groenevelderweg. De bestuurder van een personenauto, een 25-jarige man uit Dirkshorn reed over genoemde weg toen hij in een bocht op het weggedeelte terecht kwam, bestemd voor het tegemoetkomende verkeer. Hij botster vervolgens frontaal op een personenauto die uit tegenovergestelde naderde en werd bestuurd door een 65-jarige man uit Oudesluis. Bij de aanrijding raakten beide bestuurders gewond. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Man van dak gewaaid.

Den Burg, dinsdag 21 september 2004.

Dinsdagavond is een 42-jarige man uit Den Burg gewond geraakt nadat hij van een dak van een schuur achter een woning aan de Weverstraat was gewaaid. De man was bezig met een verhuizing en stond op het dak van de schuur terwijl hij een matras vast hield. Door de harde wind verloor hij zijn evenwicht en viel van een hoogte van ongeveer vier meter op de grond. De man is met onbekend letsel aan zijn rug overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder.

Diefstal auto

Kreileroord, woensdag 22 september 2004.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een bestelauto gestolen vanaf de Korenstraat. Het gaat om een auto van het merk Hyundai, type H100. De auto is groen van kleur en voert het kenteken VD-LS-15.

Vrouw en kind gewond bij aanrijding

Anna Paulowna, woensdag 22 september 2004.

Woensdagmorgen raakten een 32-jarige vrouw en een 3-jarig jongetje gewond bij een aanrijding op de kruising van Molenvaart met de Middenweg. De vrouw reed als bestuurster van een personenauto over de Molenvaart en kreeg op voornoemde kruising geen voorrang van een personenauto bestuurd door een 32-jarige man uit Breezand. Bij de daarop volgende aanrijding raakten de vrouw en het kind gewond. Zij zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.