Politie Drenthe

Nog een keer trajectcontrole

Assen 22-09-2004 - Je hebt een weg waarvoor een maximumsnelheid van 80 kilometer is afgesproken. Metingen tonen aan dat zon 20 procent van de gemotoriseerde weggebruikers zich niets aantrekt van die maximumsnelheid. Na overleg tussen de wegbeheerder, de gemeente, het OM en de politie wordt besloten de weg in het kader van de landelijke aanpak duurzaam veilig aan te melden voor trajectcontrole.

Links rijden
Bij de trajectcontrole wordt de gemiddelde maximumsnelheid gemeten over een langere afstand. In het geval N919 bij Veenhuizen, want daar gaat het hier natuurlijk over, ruim 2,5 kilometer.

Trajectcamera

Alles om een bijdrage te leveren aan het veiliger maken van het verkeer met als doel minder doden en gewonden.

Wat lees je vervolgens in de krant: een verhaal over het feit dat de situatie ter plekke er onveiliger op geworden zou zijn omdat automobilisten het hele traject van twee en een halve kilometer zouden gebruiken om op hun teller te kijken waarbij ze minder aandacht voor de weg zouden hebben. Het kan nog erger: Automobilisten zouden links gaan rijden om aan de cameras te ontsnappen.

Waar gaat dit over? Wie bedenkt zoiets?

Gassen
Het gevaar bestaat natuurlijk dat weggebruikers als ze het tweede portaal gepasseerd zijn denken: zo dat hebben we gehad, nu kan het gas er weer op.

In de aanloop naar de ingebruikname van het trajectcontrolesysteem in Veenhuizen hebben we bij herhaling gemeld en gezegd dat er radarcontroles zouden plaatsvinden op de route van en naar de trajectcontrole.

Dat hebben we gedaan. Bij drie controles op de Kolonievaart tussen Huis ter Heide en Veenhuizen zijn de afgelopen week bijna 500 automobilisten en motorrijders geflitst op een totaal van 2650 passanten. Er zijn hoogste snelheden gemeten van 180 (motor) en 123 kilometer per uur (auto).

Ook de komende tijd zal boetegeld = Sneu Geld met enige regelmaat op snelheid controleren op de Kolonievaart.

Controles komende week
Voor de komende week staan bij verkeershandhaving Boetegeld= Sneu Geld onder meer de volgende controles op de rol:

Vrijdag 24 september is er een snelheidscontrole op de Maria in Campislaan, de Nobellaan en de Overcingellaan in Assen.

Zaterdag 25 september en Zondag 26 september concentreren de controles van Boetegeld = Sneu Geld op de aan en afvoer van de Truckraces op het TT circuit..

Maandag 27 september staat de radarauto op de Hondsrugweg, de Boslaan en de Rondweg in Emmen

Dinsdag 28 september zijn er controles rond de aan en afvoer van de Rodermarkt en staat de radarauto op de Kolonievaart tussen Huis ter Heide en Veenhuizen.

Woensdag 29 september rijdt de onopvallende videosurveillanceauto in de provincie.

Donderdag 30 september is er een radar snelheidscontrole op de Dikke Wijk in Nieuw Amsterdam en de Drentse Mondenweg tussen Gasselternijveen en Valthermond.

Boetegeld = Sneu Geld Voorkom dat u moet betalen.

Surf ook eens naar www.verkeershandhaving.nl