Politie Flevoland

Gesprekken toegelicht

Emmeloord 22-09-2004 - Wegens mediavragen, geeft de politie hier een korte toelichting op de gesprekken die zij afgelopen maandag en dinsdag gevoerd heeft.

Naar aanleiding van hun aanhouding in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 september, had de politie de betrokkenen uitgenodigd op het politiebureau. Daar was gelegenheid tot het stellen van vragen en werd er een toelichting gegeven. Omdat het om persoonlijke gesprekken ging én omdat het onderzoek nog loopt, gaat de politie niet verder in op mediavragen. Zodra het onderzoek afgerond is, volgt een persbericht. Hieronder het eerste bericht.

Aanhoudingen

Emmeloord 12-09-2004 - De politie is zaterdagnacht druk geweest met een aantal opstootjes, vechtpartijen en het uitelkaar halen van jongeren in het centrum van Emmeloord, waar een feest aan de gang was. Tussen twee en vier uur was het onrustig en besloot de politie diensthonden in te zetten, waarna de rust terugkeerde. Ook bij het politiebureau was het wat onrustig, toen een aantal medestanders verhaal wilde gaan halen. Daarbij werd eveneens een diensthond ingezet. In totaal werd er vijftien aanhoudingen verricht. In ale gevallen is waarschijnlijk alcohol- dan wel drugsgebruik de oorzaak van de incidenten.