Politie Drenthe

Woensdagmiddag

Hoogeveen 22-09-2004

Agressieve winkeldief aangehouden
HOOGEVEEN De politie in Hoogeveen hield dinsdag een 44 jr. man uit Hoogeveen aan op verdenking van (poging tot) winkeldiefstal en mishandeling. De man werd op 30 augustus in een winkel aan de Hoofdstraat in Hoogeveen betrapt op winkeldiefstal. Toen personeelsleden hem vroegen of ze in zijn tas mochten kijken werd hij agressief en stompte een vrouwelijke medewerkster op haar borst. Hij liet de gestolen spullen achter en verdween. Door een goed signalement kwam de politie de verdachte op het spoor. De man is drugsverslaafd. Na verhoor is hij met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Twee gewonden door voorrangsfout
HOOGEVEEN Bij een aanrijding op de kruising van de Marconistraat met de Voltastraat in Hoogeveen raakten woensdagmorgen de bestuurders van de bij de aanrijding betrokken autos gewond. Een 44 jr. vrouw uit Wijster verleende geen voorrang aan een 58 jr. man uit Drijber. Beiden raakten gewond en werden met behulp van de brandweer uit hun voertuigen gehaald. Ze werden met rug- en nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen.

Inbraken
COEVORDEN In de nacht van dinsdag op woensdag is in Coevorden op meerdere plaatsen ingebroken. Aan de Drostenstraat kreeg een woning ongewenst bezoek en werd bij een andere woning geprobeerd in te breken. Ook in de Meindert v.d. Thijnensingel werd ingebroken in een woning. Aan de Linthorst Homanlaan werd geprobeerd in te breken in eens school en aan de Dr J.C. Homanstraat drongen inbrekers het clubhuis van Tuindorp binnen. De buit bestond o.a. uit geld, sieraden, mobiele telefoon en een paar kratten bier.
Bij een aantal inbraken lijkt het er op dat het om dezelfde daders gaat.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.