Gemeente IJsselstein


Gemeentedag groot succes
woensdag, 22 september 2004 - 16:50 CET

Afgelopen zaterdag 18 september vond de Gemeentedag plaats. Op de Overtoom, de Plaats en de Benschopperstraat werden de hele middag optredens verzorgd.

De Nederlandse, Belgische en Tsjechische vlag zijn gehesen De Gemeentedag werd om 12.00 uur geopend door burgemeester mr. drs. Th.E.M. Wijte.
Vervolgens werden de Nederlandse, Belgische en Tsjechische vlag gehesen door burgemeester Wijte, de heer J. Peeters, burgemeester van Herentals, en de heer Vondrys, burgemeester van Strakonice. Het thema van de Gemeentedag was 'Stedenbanden'; IJsselstein heeft een stedenband met Herentals (België) en Strakonice (Tsjechië).

Thema Stedenbanden; optredens uit Herentals en IJsselstein De nadruk van deze Gemeentedag lag op het 25-jarig bestaan van de stedenband met Herentals. De inwoners van IJsselstein en een groot aantal gasten uit Herentals konden op de Overtoom en de Plaats dan ook de hele middag genieten van optredens van zowel Herentalse als IJsselsteinse verenigingen.
Uit Herentals traden op fanfare Zucht naar Kunst, Zanggroep Nachtwacht en Vocaal Ensemble Markant.
De professionele dansers van het Instituut voor dans en beweging Jos Dolstra gaven een dansshow en dameskoor Dutch Pride trad op. Het IJsselsteins Zeemanskoor, vrouwenkoor Promise en Vrouwe IJsselstein Swingt verzorgden een optreden op de Benschopperstraat. Met name de mannen van het IJsselsteins Zeemanskoor trokken veel publiek. Het thema De Stedenbanden kwam goed tot uiting door een gezamenlijk optreden van het IJsselsteinse koor De Baronnye en het Herentalse koor Canta Libre.

Ook de jeugd vermaakte zich prima; een springkussen trok de hele middag (zelfs in de regen) veel kinderen naar de Overtoom. Daarnaast konden kinderen bij de kramen van ondernemersvereniging De Baronie, de IJsselsteinse Stichting voor Welzijnswerk en de Buitenschoolse opvang IJsselstein terecht voor allerlei spelletjes.

Om 16.30 uur werd de dag zeer swingend afgesloten door de opzwepende muziek van de brass- en rythmband Tok; de enthousiaste mannen kregen ook burgemeester Wijte aan het dansen.

Presentatie IJsselsteinse verenigingen
Zoals elk jaar konden inwoners in de binnenstad in een notendop zien wat IJsselsteinse verenigingen en instellingen hebben te bieden. Tachtig verenigingen en instellingen presenteerden zich op het gebied van sport, cultuur, sociaal-cultureel werk en politiek aan de inwoners. De verenigingen en instellingen mochten rekenen op veel aanloop.