DOWN UNDER ADVERTISING

Kinderen vestigen wereldrecord: meeste nationaliteiten!

PERSBERICHT
Amsterdam, 22 september 2004

KINDEREN VESTIGEN WERELDRECORD: DE MEESTE NATIONALITEITEN OP 1 DAK

Onder de noemer 'Zo zie ik de wereld!' hebben meer dan 200 kinderen vanmiddag om 14.00 uur in de stromende regen een wereldrecord gevestigd op het dak van Science Center NEMO in Amsterdam. De recordpoging 'de meeste nationaliteiten op één plek' was een initiatief van National Geographic Junior. Het record is gezet op 72 nationaliteiten. Op het dak bevonden zich o.a. kinderen uit Bolivia, Ghana, Canada, Libanon en China.

Onder leiding van Nederlands' populairste rapper Ali B was het record om 14.37 uur een feit en kleurden honderden gele ballonnen de (grauwe) Amsterdamse hemel. Een helikopter die boven het spektakel vloog zorgde voor unieke beelden.

NIEUW KINDERMAGAZINE
Het wereldrecord is het startsein voor de officiële lancering van het nieuwe blad NATIONAL GEOGRAPHIC JUNIOR van uitgeverijen Malmberg en G + J. National Geographic geeft al meer dan 100 jaar mensen een bredere blik op de wereld door middel van inspirerende artikelen, prachtige fotografie, film en televisie. Met het unieke wereldrecord laat National Geographic Junior zien hét blad van alle kinderen én van alle culturen te zijn. Dat bewijzen ook de 20.000 (!) jonge lezers die zich reeds abonneerden. Het allereerste nummer ligt vanaf dinsdag in de winkel en is tevens verkrijgbaar via alle basisscholen in Nederland.

NOOT VOOR DE PERS
Persfotos van de recordpoging kunt u downloaden via www.downunder.nl/persfotos
Voor meer informatie belt of mailt u met Jonna Hagendoorn van Down Under Press Agency: 020-5353451 of Jonna@downunder.nl

22 sep 04 17:26