Gemeente Eindhoven

Persbericht: 22 september 2004, no. 233

Parkeerverbod en eenrichtingsverkeer rond Woenselse Markt

Om het verkeer beter te regelen, én om gevaarlijke situaties te voorkomen, worden volgende week nieuwe verkeersmaatregelen rond de Woenselse Markt van kracht. Het gaat om de volgende aanpassingen: · aan de westkant van de Woenselse Markt komt grotendeels éénrichtingsverkeer;
· er wordt een parkeerverbod ingesteld aan de westzijde van de Woensele Markt.
Aan de oostkant van de Woenselse Markt, van de Kruisstraat naar de Kloosterdreef, blijft tweerichtingsverkeer mogelijk. De Trompstraat aan de noordkant van de Woenselse Markt blijft eenrichtingsverkeer richting Van Brakelstraat. Aan de westkant van de Woenselse Markt, vanuit de Van Brakelstraat, wordt éénrichtingsverkeer ingesteld vanaf de noordelijke uitrit van het parkeerterrein Woenselse Markt. De rijrichting is richting Kruisstraat. Dit betekent dat vanuit de noordelijke uitrit Woenselse Markt wel nog richting Van Brakelstraat gereden kan worden.

Over de gehele lengte van de westkant van de Woenselse Markt, dus vanaf de Van Brakelstraat tot de Kruisstraat, wordt een permanent parkeerverbod ingesteld. Uitzondering hierop vormt de stop-mogelijkheid voor de bevoorrading van de daar liggende winkels. Met het nemen van deze verkeersmaatregelen komt de gemeente tegemoet aan een langer gekoesterde wens van de Kwaliteitskring Kruisstraat/ Woenselse Markt. De politie gaat extra toezicht houden op naleving van de nieuwe regels.

© 2004 Gemeente Eindhoven