Ingezonden persbericht


Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 22 september 2004

Filmprijs van de Stad Utrecht naar Arend Steenbergen voor ONE NIGHT STAND - TWEE DROMEN

Vanavond tijdens de Openingsavond van het 24e Nederlands Film Festival is de Filmprijs van de Stad Utrecht 2004 uitgereikt aan Arend Steenbergen voor zijn productie ONE NIGHT STAND - TWEE DROMEN. De prijs werd overhandigd door Burgemeester Brouwer-Korf van Utrecht.

ONE NIGHT STAND - TWEE DROMEN is een absurdistische film over twee mensen die elkaar ontmoeten in hun dromen. Allebei zitten ze naakt in de volle zaal van een concertgebouw terwijl op het podium iemand viool speelt. De twee kennen elkaar niet, maar door de ellende die ze samen moeten doorstaan, komen ze steeds dichter bij elkaar. Regisseur Arend Steenbergen schreef ook het scenario voor de productie. De jury prijst hem om zijn strakke regie en het vermogen de droomwereld een eigen logica mee te geven.

De Filmprijs van de Stad Utrecht, die bestaat uit een penning en een geldprijs van 5.000 euro, wordt sinds 1983 jaarlijks uitgereikt als aanmoedigingsprijs voor een beginnende, dus niet per se debuterende, filmmaker of groep filmmakers.

De Jury van de Filmprijs van de Stad Utrecht 2004 bestaat uit de aan Utrecht gelieerde filmmakers Jan van den Berg, Jan Ketelaars, Ben van Lieshout en Hans de Wolf, Hans Goedkoop (Afdeling Culturele Zaken Gemeente Utrecht) en Herman de Wit (Hoofd Programma Nederlands Film Festival).

One Night Stand is een samenwerkingsproject van NPS, VARA en VPRO in co-productie met De Luwte, Motel Films en Rinkel Film. Het project is mede mogelijk gemaakt door het CoBo Fonds, het Nederlands Fonds voor de Film en het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties. De producties gaan tijdens het Nederlands Film Festival op vrijdag 24 en zaterdag 25 september in première. Vier van de negen films zijn vanaf 28 september te zien in de Docuzone theaters. Vanaf 29 september is One Night Stand iedere woensdag om 21.05 uur te zien op Nederland 3.

Einde persbericht
Bijlage: juryrapport