Beers Bedrijfsauto

Scania R-serie International Truck of the Year 2005

22/09/2004

Andy Salter (L), voorzitter van de jury, overhandigd de trofee aan Leif Östling (klik voor grotere foto) Scania heeft de prestigieuze onderscheiding International Truck of the Year 2005 uitgereikt gekregen. In het rapport van de jury werd de nadruk gelegd op de sterke eigenschappen van de Scania R-serie, zoals chauffeurscomfort, rij-eigenschappen en algeheel rendement.

"De onderscheiding is niet alleen een beloning voor onze onderzoeks- en ontwikkelingsexperts. Het is een waardering voor alle inspanningen die de gehele Scania-organisatie heeft gedaan," zie Leif Östling, President en CEO van Scania, op de overhandigingceremonie tijdens de opening van de IAA vrachtautotentoonstelling in Hannover.

De trofee werd aan Scania uitgereikt voor de R-serie, die eerder dit jaar werd geïntroduceerd als het nieuwe programma voor internationaal vervoerstoepassingen.

In het rapport van de jury, bestaande uit 18 vooraanstaande Europese vrachtautojournalisten, staat onder andere:

'De R-serie maakte vooral indruk op de jury vanwege de zeer grote aandacht voor het chauffeurscomfort dankzij een uitgebreide restyling van het interieur. De combinatie van een verbeterde ergonomie, een nog hoger slaapcomfort en een nog verder verfijnde chauffeursomgeving resulteert in een ideale werkplek voor de chauffeur. Verder was de aandacht voor de aandrijflijn, een nieuw electronisch platform en schonere nog meer efficiënte motoren een aparte vermelding waard.'

"De jury heeft in haar rapport juist die elementen genoemd die wij, eind negentiger jaren, als doelstelling hadden bij de ontwikkeling van de nieuwe productreeks," aldus Leif Östling. "Uit de reacties van zowel onze klanten en andere experts uit de branche als die van de jury blijkt dat we onze doelstellingen gehaald hebben."

"Het feit dat Scania is gekozen tot International Truck of the Year bewijst tevens de kracht van Zweden als een industriële natie, die uitstekend in staat is hoogwaardige en concurrerende producten te ontwikkelen voor de internationale markt," besluit Leif Östling.

© Copyright Scania 2004 All rights reserved.