Gemiva-SVG Groep


P E R S B E R I C H T

Gouda, 3 september 2004

Theatergroep slaat nieuwe koers in met 'Zomerstorm' IMPULS danst!

Op donderdag 23 september 2004 speelt Bewegingstheatergroep IMPULS uit Gouda opnieuw de voorstelling 'Zomerstorm'. Deze voorstelling ging in juni in première in een uitverkocht Theater 't Gouwe Huis in Gouda. De theatergroep bestaat uit tien spelers met een verstandelijke handicap. Zij presenteren hun eigen vorm van theater.

IMPULS heeft zich met 'Zomerstorm' op de abstracte wegen van de dans begeven. In deze voorstelling wisselen dans en film elkaar af. "De voorstelling vertelt niet zozeer een verhaal, maar gaat over gevoelens, in beelden en verschillende sferen. Innerlijke harmonie en vrijheid staan tegenover het gevoel van onrust. Een zomerstorm van warme, zachte lucht, stilte doorbrekend", zegt Claudia Reinhard, choreografe van IMPULS.

Kaartverkoop
IMPULS speelt 'Zomerstorm' ook dit keer in Theater 't Gouwe Huis aan de Turfsingel 34 te Gouda. Kaarten kosten 5,-. U kunt van maandag t/m donderdag kaarten bestellen via telefoonnummer (0182) 53 91 48. Kijk ook op de website: www.gemiva-svg.nl/impuls.

Op verzoek
Theatergroep IMPULS heeft al een aantal voorstellingen op haar naam staan. Vorig jaar bracht IMPULS de theatervoorstelling 'DAMES EN HEREN en zo meer', het jaar daarvoor de kindervoorstelling 'Vlieg op'. En nu dus 'Zomerstorm'. Claudia: "Onze voorstellingen, of gedeeltes ervan, kunnen ingekocht worden. Dat geldt voor 'Zomerstorm', maar ook voor onze twee vorige producties. Wij treden op verzoek op in theaters, op scholen, binnen de zorgsector, bij festiviteiten en theaterfestivals. Daarnaast verzorgen we openbare repetities en workshops waarbij het publiek kennis kan maken met deze vorm van theater."

Gemiva-SVG Groep
Theatergroep IMPULS is een onderdeel van activiteitencentrum Thijsselaan in Gouda. Dit activiteitencentrum is één van de locaties van de Gemiva-SVG Groep. Deze organisatie ondersteunt in Zuid-Holland ruim 3000 mensen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige handicap of met niet-aangeboren hersenletsel. Dat doen ze bij de mensen thuis, op school of in hun bedrijf, maar ook in één van de locaties. Er is een breed scala aan woonvormen en activiteitencentra.